Vagon Fabrikası Bahane Gezmek Şahane
Yıllardır atıl vaziyette bulununan ve Vagon Onarımı için inşaa edilmiş, yapı başta Malatya Valisi olmak üzere, belediye başkanı, daire müdürleri ve son günlerde eklenen sivil toplum kuruluş başkanları ile birilerine pazarlanmaya çalışıyor.
Başarılı olurlar mı bilinmez ama, bildiğim bir şey varsa yaklaşık 3 yıldan beri yapılan gezilere harcanan para bir yana asli görevler ihmal ediliyor düşüncesindeyim. (Aksini söyleyen olursa buradan yayınlamak boynumum borcu.)
Yıllarca siyasiler ağzına sakız etti ve baonları ağızlarında patladı…
Şimdiler bu sağız ağız değiştirdi.
Asli görevler ihmal edildi(!) dedim.
Evet, yaşadığımız dijital çağda dağ köylerimizde insanlarımız yiyecek, havyanlarımız yem beklerken, Devlet bunların ancak aylar sonra farkına vardı.
Deprem yavaş yavaş Malatya’yı yokluyor. Tedariklerimiz ne boyutta bilinmez, allah afetinden esirgesin, dizlerimize vurmak fayda getirmez. Depreme dayanıksız Okullarımız tespit edildi, bunlarla ilgili herhangi bir çalışma yok.
Şehirler arası yollarımız köstebek yuvasına dönmüş durumda, çukurlar o kadar büyük ki, facia ile sonuçlanak kazaların habercisi.
Şehir merkezinde çukura düşmeden 100 metre yol kat etmek imkansız hal aldı buna yeni yepılan yollar da dahil.
Git gelleri hala devam ediyor bazı daire idarecilerinin, bu git geller kurumlarda işleri aksattığı gibi gidip gelen daire müdürleri aldıkları harcırahlarla yatırım yapmaya bile başladı (duyumlara göre her gifdiş-geliş 5 Bin TL).
İl Genel Meclisi her ay toplanıyor kararlar alıyor, aldıkları kararlar kağıt üzerinde kalıyor, icraat sıfır. (Örnek: 2010 yılı Mart ayında alınan Çevre ile ilgili taş ocaklarının kapatılma kararı, hala ocaklar çalışıyor)
MOTAŞ’a ait Otobüsler eski beledye civarında aleni bir şekilde trafik kaosu yaratıyor, müdahale eden kimse yok, irili ufaklı kazalarda Vatandaşların kolu bacağı kırılıyor, henüz ölümlü kaza meydana gelmedi. Çok şükür.
3 Yıldır devam eden alt yapı, kaldırım ve yol genişletme çalışmaları bu yıl da tamamlanmazsa, Vatandaş bu yaz mevsimi de camı pencereyi açamayacak.
Gezilerle gündemde kalmayı başaran Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, gezilere bir müddet ara verip Malatya Sanayicisinin geleceği için önem arz eden TeknoKent ile ilgili girişimlerde bulunup sanayici iş adamlarımıza bunun önemini anlatması lazım.
Malatya Belediyesi, İmar Yolsuzluğu ile ilgili alınan kararları uygulamayı gündeme alıp, gecekondu rezidanslara ayar vermesi gerekiyor, rezidanslar rezildanslara dönüşmeden. Binlerce lira verilip alınan daireleri hala ruhsatsız, sigortasız.
Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili somut adımlar atılıp, proje kapsamında bölge oturan Vatandaşlar tedirgin, idam sehpasında kendilerini hissediyorlar.
Siyasetçilerimiz 2023 Türkiye’si için Malatya’ya ek ödenekler çıkartmak için kafa yormalılar, sadece dinlemekle sorun çözülmüyor. İşsiz sayımız hala 20 binlerde. Her yıl bu rakam giderek artıyor.
Bu yazdıklarım yalnızca kendime ait düşünce ve öneriler değil, mikrofon veya kamera karşısında konuşmayanlardan Bize yansıyanlar.