Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:39 Gaziantep 25 Aralık Panorama Müzesi’nin 1 milyonuncu ziyaretçisi minik Elis...13:39 Genç sanayicilerin ilk durağı İspanya oldu13:37 Seyir halindeki traktör ikiye bölündü: 1 ölü, 1 yaralı13:37 Tarkan’ın annesi son yolculuğuna uğurlanıyor13:37 Adıyaman’da güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı13:34 FÜ Hastanesi’nde çocuklar için oyun bahçesi kuruldu13:34 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da düzenlenen ’Narko-Kapan’ operasyon...13:33 Gizli kamera skandalı sonrası o bungalov süresiz olarak mühürlendi13:33 Adana’da terör örgütüne üye olma suçundan aranan şahıs yakalandı13:32 Vanlı annelerin evlat nöbeti 100’üncü haftasında13:32 Bahçeli: "CHP’li Meclis Başkanvekili yasa, anayasa ve içtüzüğe aykırı şekil...13:32 Fatih’te yaşlı kadın ’Ben senin oğlunum’ yalanına inandı, 700 bin lira dola...13:32 Alanya Belediyesi Culinary Heritage Sertifikasyon Sistemi’ne geçiş yapıyor13:32 Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi’nden 2025’in ilk üç ayında 9 bin 527 vatandaşa...13:31 Yeşilyurt Belediyesi’nden zirai donun vurduğu çiftçiye fide desteği13:31 Bahçeli: "Öğrencilerimizin velileri evlatlarına sahip çıkmalıdır. Okuyan-ok...13:31 Bahçeli: "Ayrıca TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sayın...13:30 Göçmen kaçaklığı operasyonu: 2 kişi tutuklandı13:30 Bahçeli: "CHP’ye kayyum hem doğru değil hem de mümkün değildir."13:30 MHP Lideri Bahçeli: "CHP Genel Başkanı’yla birlikte yanında ve yöresinde hi...
Sağlık 12 Nisan 2025 - 11:45 Yorum: 0

Uzmanı uyardı: Böbrek taşı sessiz ilerleyebilir

Hiçbir belirti vermeyen böbrek taşlarının zamanla böbrek kaybına yol açabileceğini belirten HG Hospital Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Eren, "Şikâyetiniz olmasa bile hekiminizin önerisini dikkate alın" uyarısında bulundu.Böbrek ve üreter t...

Uzmanı uyardı: Böbrek taşı sessiz ilerleyebilir

Hiçbir belirti vermeyen böbrek taşlarının zamanla böbrek kaybına yol açabileceğini belirten HG Hospital Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Eren, "Şikâyetiniz olmasa bile hekiminizin önerisini dikkate alın" uyarısında bulundu.
Böbrek ve üreter taşlarının genellikle şiddetli ağrılara neden olabileceğine dikkat çeken HG Hospital Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Eren, bu konuyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Hastalığın bazı durumlarda belirti vermeden sessizce ilerleyebileceğine de değinen Dr. Eren, bu tür durumların en tehlikelisi olduğunu belirterek, düzenli kontrol ve uzman hekim önerilerine uyulmasının hayati önem taşıdığını söyledi.
Dr. Eren, "Genellikle bu hastalarla ilgili taşın sağ veya solda olmasına göre ağrı şikayetiyle veya idrarda kanama şikayetiyle bizlere müracaat etmekte yapılan kan ve idrar tahlili, ultrason ve tomografi gibi tetkiklerden sonra hastaya yapılması gereken tedaviler, bunlar endoskopik olabilir, dışarıdan kırma yöntemiyle olabilir veya açık cerrahi olabilir. Sonrasında belki bazı hastalarda tedaviyle, medikal tedaviyle düşürme tedavisi yapılabilir. Burada taşın yeri, boyutu, hastanın ek hastalığı var mı yok mu, bazen enfeksiyon varsa acil müdahale de gerekebilir. Durumuna göre tedavi hekim tarafından seçilmektedir. Taşın düşüp düşmemesi genellikle hastanın sorduğu sorulardan en çok bize karşımıza çıkan şey, taş düşer mi şeklinde. Şimdi taşın boyutu ve yeri önemli, düşüp düşmemesi konusunda. Burada hastaların hekimine güvenmesi ve bu çerçevede onun önerileceği tedavi uygulaması gerekir. Bazen düşebilecek ama ağır enfeksiyon yapmış, perinöfrit gibi tablolara sebep olmuş durumlarda acil müdahale de gerekmekte. Böyle bir şikayetiniz, böyle bir sıkıntınız varsa şu anda hastanemiz olarak bütün teknik cihazlar anlamında, donanımlar anlamında her türlü cihazlarımız mevcut. Bu konularda her türlü hastaya tedavi uygulamaktayız. Böyle bir rahatsızlığınızda müracaat ederseniz gereken tedaviler yapılır" dedi.

"Sıkıntıyı böbreğini kaybettiği zaman anlıyorlar"
Taş ağrısının çok şiddetli olduğunun altını çizen Dr. Eren, "Özellikle böbrekten çıktıktan sonra bulantı, kusma, şiddetli ağrı bazı hastalarda enfeksiyona bağlı ateş semptomları olur. Durumuna göre bazen kanama şikayetleri olur ama her zaman ağrı yapacak diye bir kural da yok. Eğer böbrek içinde büyük bir taşı varsa hastanın o zaman bu hastalarda semptom vermeyebilir. Fark etmeden böbrek fonksiyonlarını bozabilir ki bu aslında böyle sinsi grup en bizim için sıkıntılı grup. Çünkü hasta şikayet olmadığı için bazen tedavi de reddetmekte. Çünkü bizim tomografide ve ultrasonda gördüğümüz şeyi onlar bilmediği için, anlamadığı için tedavi kabul etmemekte. Yani benim şikayetim yok şeklinde. Ama sonrasındaki sıkıntıyı böbreğini kaybettiği zaman anlıyor. O yüzden gittiğiniz hekime mutlaka verdiği önerilere mutlaka uyun. Çünkü bizler bunların eğitimini yıllarca aldık ve tedaviyi de ona göre önermekteyiz. Yani sizin şikayetinizin olup olmaması veya semptomların sizin beklediğiniz düzeyde olup olmaması tedavinin şeklini değiştirmiyor. Burada bizim tedavimizin şeklini değiştiren taşın yeri ve boyutudur" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber