Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:22 Balkona çıkarak dans eden kadın etrafa ateş etmeye çalıştı19:21 Antalya merkezli 25 ilde 1,5 milyar liralık işlem hacimli siber operasyon:...19:20 TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: “Anayasa değişikliğine hiç kimsenin ihtiyacı...19:19 Elazığ’da sirrokümülüs bulutları görsel şölen sundu19:18 Adalet Bakanı Tunç: "Suç ve suçluyla topyekun milletçe mücadele etmeliyiz"19:15 Mardin’de 5 yıl önce teröristlerin şehit ettiği 12 kişi anıldı19:13 Sosyal medyada uygunsuz videoları yayılan şahıs adliyeye sevk edildi19:13 14 kişiye mezar olan "sahildeki gökdelen" davasında sanıkların yargılanması...19:11 Otomobil çimento yüklü tırın altına girdi: 1’i ağır 4 yaralı19:04 Şişli’de bir kişi tartıştığı eşini silahla öldürüp kaçtı18:59 Hazırlık maçı: Alanyaspor: 0 - Hull City: 218:58 Niğde’de "Gastronomi Festivali" başladı18:56 Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok"18:54 Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet ve...18:53 Aydın polisi aranan şahıslara göz açtırmıyor: 14 tutuklama18:32 Terme’de huzur operasyonu18:32 Fransa, İsrail Büyükelçisini bakanlığa çağırdı18:16 İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu ile Demokrat Parti lideri Uysal bir aray...18:15 Polis olma hayali kuran Hiranur’un mutluluk çığlıkları duygu dolu anlar yaş...18:11 Sanatçılar sokağını DOKAP desteği ile yenilenecek
Sahil Park
Eğitim 11 Ekim 2024 - 16:44 Yorum: 0

TOGG Kurumsal İletişim Danışmanı Kemal Kaptaner:

‘Devrim Otomobilleri’nden TOGG’a’ konulu söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 77’inci konuşmacısı olan Kurumsal İletişim Danışmanı Kemal Kaptaner, “Vizyonumuzun çıtasını milli duygularla birlikte yüksek tutmalıyız ki yaptığımız işte hayallerimiz...

TOGG Kurumsal İletişim Danışmanı Kemal Kaptaner:

‘Devrim Otomobilleri’nden TOGG’a’ konulu söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 77’inci konuşmacısı olan Kurumsal İletişim Danışmanı Kemal Kaptaner, “Vizyonumuzun çıtasını milli duygularla birlikte yüksek tutmalıyız ki yaptığımız işte hayallerimizin ötesine geçelim” dedi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 77’inci konuşmacısı, ’Devrim Otomobillerinden TOGG’a’ konulu söyleşiyle Kurumsal İletişim Danışmanı Kemal Kaptaner oldu. Moderatörlüğünü SUBÜ İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Halid Özgür’ün üstlendiği söyleşide; Türkiye’nin yerli otomobil macerası ele alındı. Programın tamamı üniversitenin YouTube kanalı SUBÜ Haber’den istenildiği zaman izlenebiliyor. Öğrencilere tarih bilincinden uzak kalmamaları gerektiğini hatırlatan Kurumsal İletişim Danışmanı Kemal Kaptaner “En yeni teknolojileri merak edebilir ve araştırabiliriz. Kendimiz yeni icatlar da yapabiliriz. Tüm bunları yaparken milli duygulardan ve vatanseverlik kavramından uzak kalmamalıyız. Yerli motor denince Türkiye’de akla gelen ilk isim Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dır. Onun önderliğinde Gümüş Motor, 250 ortağı ve 6 milyon liralık sermaye ile Türkiye’nin ilk yerli motorunu üretmek için kurulmuştur. Öncelikle su motorları üretmeye başlayan fabrika; otomobil, kamyon, askeri araçlar ve uzun vadede tank, uçak motoru üretecek bir vizyonla hareket etmiştir. Sonrasında yapılan engellemelerin yanı sıra sermaye yapısı değişikliği ile zarara uğrayan Gümüş Motor ismi ve yapısı değiştirilerek Pancar Motor olmuştur. Günümüzde Anadolu’da Pancar Motor halen tarım alanlarında kullanılıyor” dedi.

“TOGG 40 bin satış rakamıyla iki yılda çok başarılı bir ivme yakaladı”
Devrim Otomobili’nin 61 yıl sonra yine bir 29 Ekim günü ‘devrin otomobiline’ dönüştüğünü belirten Kaptaner, “Türkiye’de en çok ihracat yapılan sektör otomotiv sektörüdür. 13 tane otomotiv firması Türkiye’de üretim yaparken tek eksik olan yerli bir otomobil firmasıydı. Bu eksikliği de TOGG ile giderdik. TOGG’un fabrikası Bursa’da kuruldu ve fikri mülkiyet hakları tamamen yerli. Bu ülkemiz için gurur verici bir durum. TOGG için araçların Bursa’ya İtalya’dan geldiği, gemilerle limana getirildiği gibi şaşırtıcı komplo teorileri ve karalama bilgiler ortaya atılıyor. Bu söylemleri duydukça iyi ki fabrika açılışına gitmişim, gözümle görmüşüm diyorum. TOGG 40 bin satış rakamıyla iki yılda çok başarılı bir ivme yakaladı. Başarıların ardında çok büyük emekler var” diye konuştu.

“Vizyonumuzun çıtasını yüksek tutmalıyız ki hayallerimizin ötesine geçelim”
Teknofest’in kendi başına bir teknoloji üretim merkezi haline geldiğini vurgulayan Kaptaner, “2018’deki ilk Teknofest’te 14 kategoride 20 bin genç yarışmıştı. Fakat günümüze baktığımızda bu sayı rekor artışla 50 kategori ve 1 milyon 650 bin gence ulaştı. Bu kadar genci ekosisteme sokmak muazzam bir başarı. Yarışmacıların yarışmada denediği ve sonrasında ticarileşerek savunma sanayiinde kullanılan birçok ürün var. Uzay konusunda birçok çalışma yapılıyor. Geçtiğimiz zamanda iki vatandaşımız uzay macerasını yaşadı. Umarım bu astronotlarımızın arasında SUBÜ öğrencilerimiz de olur. Vizyonumuzun çıtasını yüksek tutmalıyız ki hayallerimizin ötesine geçelim. Mesela bir Mars vizyonunuz varsa, dünyaya hâkim olabiliyorsunuz. Her Türk vatandaşı bu çalışmaları yapan kurumu desteklemeli. Çünkü uzay yolu bir fantezi değil, ülkenin gelişmesi için gerekli bir yol” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri