Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:56 Sanatçı Aydilge, Yaren Leylek ve Adem amcayı ziyaret etti07:45 Buzdolabına sakladığı 62 bin 770 euro gümrükte yakalandı07:30 İpsala’da sivrisineklerle ’dronlu’ mücadele06:02 İsrail hükümetinden Şin-Bet Başkanı Ronen Bar’ın görevden alınmasına onay05:56 Sakarya’da evin çatısı alev topuna döndü, mahalleli sokağa döküldü05:05 Samsun’da eğitime kar engeli04:44 Kuzey Kore’den ABD ve Güney Kore’ye "tatbikat" uyarısı: "En yıkıcı ve ölümc...04:42 AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, ABD’ye yönelik misilleme tedbirlerinin...02:55 Saraçhane’deki gösteriler sırasında emniyet güçlerine meşale ve demir çubuk...02:52 Trafiği tehlikeye atan motosikletli yakalandı02:47 Trump, eğitim bakanlığının kapatılmasını öngören başkanlık kararnamesi imza...02:41 Jandarmadan firari hükümlülere operasyon: 3 şahıs cezaevine gönderildi02:41 Jandarma 12 kamerayla iz sürdü: Traktör hırsızları yakalandı02:37 Kırıkkale Valisi Makas: "Ramazan, birlik ve beraberliğimizi pekiştirsin"02:35 Yolda yürürken araçtan açılan ateş sonucu yaralandı02:27 Elazığ’da kar yağışıyla birlikte ekipler çalışmalara başladı02:16 Elazığ’da kar yağışı etkisini artırdı, kent beyaza büründü01:36 Erzincan’da "Cami - Çocuk Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi01:26 Kırıkkale Belediyesi, şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenle...01:23 Besni ilçesinde kar yağışı etkili oluyor
Siyaset 19 Mart 2025 - 15:57 Yorum: 0

Tatar: "Cenevre’deki toplantı Yararlı geçtiğini düşünmek istiyorum"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre’de gerçekleştirilen Kıbrıs zirvesinin ardından Lefkoşa’da düzenlediği basın toplantısında, "Cenevre’deki toplantı Yararlı geçtiğini düşünmek istiyorum" dedi.KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsviçr...

Tatar: 'Cenevre’deki toplantı Yararlı geçtiğini düşünmek istiyorum'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre’de gerçekleştirilen Kıbrıs zirvesinin ardından Lefkoşa’da düzenlediği basın toplantısında, "Cenevre’deki toplantı Yararlı geçtiğini düşünmek istiyorum" dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan genişletilmiş gayrı resmi Kıbrıs zirvesinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönüşünde Ercan Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tatar’a, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Güneş Onar eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını, menfaatini, haklarını korumak ve savunmak amacıyla Cenevre’ye gittiğini dile getirerek, bunu başarıyla sürdürdüğünü ifade etti. Son dört yılda önemli başarılar elde ettiklerini dile getiren Tatar, "2020 yılından sonra benim cumhurbaşkanı seçilmemle yeni bir yola girdik" dedi. Cenevre’ye egemen eşitlik, eşit uluslararası statü teyit edilmesiyle müzakerelere başlanabileceği anlayışıyla gidildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, bunun milli bir siyaset olduğunu ve Türkiye’nin de desteğiyle bu doğrultuda ilerlendiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, son 4 yılda çok aşamalar kaydedildiğini ve bu toplantıya da yeni milli siyaset anlayışıyla gittiklerini söyledi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in adada yaptığı çalımalar sonunda ortak zemin olmadığını, iki devlet arasında işbirliğiyle yakınlaşma sağlanabileceğini belirttiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Cenevre’deki toplantının da bu doğrultuda düzenlendiğini ifade etti.
"Genel sekreter, 8 maddelik önerilerde bir takım iş birliklerinin yapılabileceğini bildirdi"
Cumhurbaşkanı Tatar, Cenevre’de düzenlenen gayrıresmi toplantının gündeminin Kıbrıs meselesine yönelik değil, işbirliği noktasında olduğunu söyleyerek, "BM Genel Sekreteri toplantı sonrasında yaptığı açıklamada 2017 Crans Montana’dan sonra ilk kez olumlu bir adım atıldığını ve iki tarafın onayı ile sıralanan 8 maddelik önerilerde bir takım iş birliklerinin yapılabileceğini bildirdi. Bunlar arasında kapıların açılması, gençliğin bir komite etrafında buluşturulması gibi konular yer alıyor" dedi.
Rum tarafından enterkonnekte sistemle Avrupa’ya elektrik götürülmesine yönelik önerisini reddetti
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye üzerinden enterkonnekte sistemle Avrupa’ya elektrik götürülmesine yönelik önerisine Rum tarafının konunun muhatabının Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye olduğu gerekçesiyle itiraz ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, doğalgaz, ticaret, su, turizm gibi alanlarda daha önemli işbirliklerinin de ilerleyen süreçlerde gündeme gelebileceğini vurguladı.
Holguin, yeniden kişisel temsilci olarak atanabilir
Holguin’in yeniden kişisel temsilci olarak atanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, işbirliği ve Temmuz’daki toplantıyı organize etme noktasında yardımcı olacağını belirtti.
Cenevre’deki toplantıya yönelik "Yararlı geçtiğini düşünmek istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Tatar, egemen eşitlik, eşit statüden geri adım atmayacaklarını, federal çözüm modeli defterinin kapandığını söyledi.
Yeni bir yola girildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreterinin açıklamalarında da "yeni bir atmosferin doğduğunu" söylediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Tatar, yeni bir anlayışla iki tarafın işbirliğinde Kıbrıslı Türk ve Rumlara fayda getirecek adımlar atılacağını belirtti.
"Akıncılar kapısını da önerdik"
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Metehan kapısının kapılar arasında en yoğun kapı olduğunu, trafiğin rahatlatılması adına Haspolat’ta bir kapı açılmasını önerdiklerini anımsatarak, Akıncılar’da da bir kapı açılmasına yönelik önerileri bulunduğunu ifade etti. Rum liderin transit geçiş önerisinde bulunduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, transit geçişin kapı açmak olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, Güney’in sınır kapısına yönelik önerisini gelecek hafta yapılacak görüşmede öğreneceklerini belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber