malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 19 Ekim 2024 - 14:55 Yorum: 0

Siirt’te kaya düşmesi tehlikesi aşıldı

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Narlıyurt ve Çukur köyünde uzun yıllardır devam eden kaya düşmesi ve kütle hareketleri riski, AFAD’ın gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmalar sayesinde ortadan kaldırıldı. Köyü korumak amacıyla yapılan çelik perd...

Siirt’te kaya düşmesi tehlikesi aşıldı

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Narlıyurt ve Çukur köyünde uzun yıllardır devam eden kaya düşmesi ve kütle hareketleri riski, AFAD’ın gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmalar sayesinde ortadan kaldırıldı. Köyü korumak amacıyla yapılan çelik perde duvar ve yamaçlarda kademeli toprak terasları oluşturma çalışmaları tamamlandı.
Geçmişte yaşanan kaya düşmeleri nedeniyle büyük zorluklarla karşılaşan köylülerin yardım çağrısı üzerine harekete geçen AFAD ekipleri, bölgede detaylı incelemeler yaptı ve kalıcı çözümler üretti. İnşa edilen çelik duvarlar, düşebilecek kaya parçalarını köy yerleşiminden uzak tutarken, yapılan palyeleme çalışmaları da yamaçlardaki toprak hareketlerini kontrol altına aldı.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte köylüler, can ve mal güvenliği korkusundan kurtulduklarını belirterek AFAD’a teşekkür etti. AFAD Siirt İl Müdürü Cahit Akkoyun ise, "Köylerimizin doğal afetlere karşı daha güvenli hale gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Siirt’te kaya düşmesi tehlikesi aşıldıSiirt’te kaya düşmesi tehlikesi aşıldı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri