Zeytinlik yangının şüphelisi yakalandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde 17 hektar zeytinlik alanın yanmasına neden olan M.D. isimli vatandaş gözaltına alındı. Şahsa 2 bin 50 lira para cezası kesildi.Ambarcık Mahallesi’nin üst kesimindeki zeytinlik alanda yangın çıktı. Alınan...

Aydın’ın Efeler ilçesinde 17 hektar zeytinlik alanın yanmasına neden olan M.D. isimli vatandaş gözaltına alındı. Şahsa 2 bin 50 lira para cezası kesildi.

Ambarcık Mahallesi’nin üst kesimindeki zeytinlik alanda yangın çıktı. Alınan bilgilere göre, M.D.’nin (54) bahçesini temizlemek için yaktığı ateş rüzgarın etkisi ile geniş alana yayıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekibi sevk edildi. İtfaiye ve arazözlerle alevlere müdahale eden ekiplere, mahalle sakinleri de destek verdi. Havadan da helikopter ve uçaklarla yangına müdahale edildi. Ekiplerin yoğun çabasının ardından yangın söndürülürken, yangında 17 hektar zeytinlik alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Yangının çıkmasına neden olan M.D. jandarma tarafından gözaltına alındı. Kabahatler Kanunu kapsamında M.D.’ye 2 bin 50 lira para cezası kesildi.

Asayiş Haberleri

Sultangazi Cebeci Tüneli’nde 2 motosikletlinin ters yönde yaptığı yarış ölümle son buldu: 1 ölü, 3 yaralı
Otomobil ve motosiklet çarpıştı: 3 yaralı
Ankara’da hafif ticari araç ile motosikletli polis ekipleri çarpıştı: 2 polis memuru yaralandı
Bursa’nın Karacabey ilçesinde palet fabrikasında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi.
Germencik’te trafik kazası: 2 ölü
Eleşkirt’te trafik kazası: 7 yaralı
340 hektar alanın yandığı Foça’daki yangın kontrol altına alındı
Menteşe’de trafik kazası: 6 yaralı
İsrail’den Beyrut’un güneyine tahliye emri
İsrail: “İran’a bizim seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz”