Zabıtadan marketlerde etiket denetimi

Menteşe Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü görevlisi tarafından ilçe merkezindeki ulusal ve yerel ölçekli marketlerdeki temel gıda...

Menteşe Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü görevlisi tarafından ilçe merkezindeki ulusal ve yerel ölçekli marketlerdeki temel gıda ürünleri olarak belirlenen ekmek, pirinç, sıvı yağ, makarna, yoğurt gibi ürünlerin reyon fiyatı ve kasa fiyatları karşılaştırılarak denetlendi. Uygulama kapsamında fiyat etiketlerinde uyulması gereken yasal prosedürde market yöneticilerine ve işletmecilere anlatıldı.

Yapılan uygulama ile ilgili bilgi veren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Yapılan denetimlerde halkımızın alışveriş yaptığı esnafımızın, yerel ve ulusal marketlerin büyük ölçüde yönetmeliğe uyduğunu tespit ettik. Ekiplerimiz 6502 sayılı kanunun yasal prosedürü gereği uyulması gereken kuralları ve yapılması gereken etiket çalışmalarını da işletmecilere ve yöneticilere anlattılar. Konuya hassasiyet gösteren esnafımıza teşekkür ediyorum. Denetimlerimiz devam edecektir" dedi.

Ekonomi Haberleri

Çorum Belediye Başkanı Aşgın: "2024 yılında su ve ulaşım hizmetlerine zam yapılmayacak"
Ağrı Valiliği’nden kırsal kalkınmaya önemli yatırımlar
Emet Günlüce göleti yapımı için çalışmalara başlandı
İki salkım üzüm bir kasayı dolduruyor
2 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak
Halk pazarına yoğun ilgi
Eskişehir’de IPARD III Programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi
Vestel’den yapay zekalı çevreci beyaz eşyalar
İTO Başkanı Avdagiç’ten “kredi notunda hedefe üç basamak kaldı” açıklaması
Üzüm sergide, Avrupa Coğrafi İşareti yolda