Yüksekova’da dev yatırımda sona gelindi: Tünelde asfaltlama ve aydınlatma çalışmaları sürüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2019 yılında yapımına başlanan Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 965 metrelik T-1 tünelinde asfaltlama ve aydınlatma çalışmalarında sona gelindi.İlçe merkezine yaklaşık 34 kilometre uzakl...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2019 yılında yapımına başlanan Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 965 metrelik T-1 tünelinde asfaltlama ve aydınlatma çalışmalarında sona gelindi.
İlçe merkezine yaklaşık 34 kilometre uzaklıkta bulunan ve Yüksekova’yı Van-Hakkari devlet yoluna bağlayan 3 viyadük ve sanat yapıları ile tamamı 16,3 kilometre olan 3 bin 965 metrelik T1 tünelinde çalışmalar sürüyor. Yıllardır “ölüm yolu” diye tabir edilen Yüksekova-Van-Hakkari üçgeninde bulunan Yeniköprü yolu, yapılan yatırımla sürücülere rahat bir nefes aldıracak.
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Yiğit, tünelde incelemelerde bulunarak gerekli çalışmaların bitme aşamasına geldiğini belirttiler. Büyük emeklerle bölgeye güzel bir yaptırımın kazanıldığını belirten Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, “Gördüğünüz gibi tünellerimizde hummalı bir çalışma var. İnanıyorum tünelimiz kısa zamanda bitecektir. Bizde artık bu yolu kullanmaya başlayacağız. Başta emeği geçen Hakkari Valimiz Ali Çelik’e, Karayolları Bölge Müdürümüz Demirhan Erol’a çok teşekkür ederiz. Muazzam bir işçilik yapmışlar, muazzam bir proje çıkartmışlar. Çok çileli yollarımız var ve bir an önce tünelimizin içinden geçeceğiz. Hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edeceğiz. Mükemmel bir projedir. Bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Yüksekova’da dev yatırımda sona gelindi: Tünelde asfaltlama ve aydınlatma çalışmaları sürüyorYüksekova’da dev yatırımda sona gelindi: Tünelde asfaltlama ve aydınlatma çalışmaları sürüyor

Yaşam Haberleri

Kazı ruhsatları artık Karacabey Belediyesi’nden alınacak
Saklıkapı Kanyonu tabiat parkı ilan edildi
Küpçüler’in çehresini değiştiren ulaşım hamlesi: 750 metrelik hatta son dokunuş
Konya Büyükşehir 2024-2025 sezonunda çiftçiye 18 farklı türde tarımsal destek verecek
Başkan Kurnaz: “Samsun’un kalbi İlkadım için sorumluluklarımızı biliyoruz”
Sakarya’nın durakları Büyükşehirle LED’li ve modern konsepte dönüyor
Tonlarca atık geri dönüşüme kazandırıldı
Batman’da yaklaşık 100 dönüm anız yangında kül oldu
Nazilli’de yeni yol açma çalışmaları sürüyor
Giresun’un Kulakkaya Yaylası’nda geleneksel armut pekmezi yapımı başladı