Yeni nesil lazer tarayıcı eğitimi verildi

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından düzenlenen 'Yeni Nesil Lazer Tarayıcı 'Vidoc Rtk Anteni' Tanıtımı ve Uygulama Eğitimi' başlıklı program...

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından düzenlenen "Yeni Nesil Lazer Tarayıcı "Vidoc Rtk Anteni" Tanıtımı ve Uygulama Eğitimi" başlıklı program gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda ki programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim Aydın, yeni nesil lazer tarayıcı "Vidoc Rtk Anteni'nin kullanım alanları ve öneminden bahsederek sözü, Rölöve Uzmanı Sefa Er'e bıraktı.

Vidoc Rtk Anteni'nde ölçüm, veri aktarımı, veri işleme ve değerlendirme gibi özellikleri anlatan Sefa Er, anteninin; inşaat, harita, madencilik, kadastro, şehir ve bölge planlama, sigortacılık, restorasyon sektörlerinde kullanımına ilişkin bilgiler aktardı. Yüksek çözünürlük, süre, detay, iş gücüne katkı gibi olumlu özelliklere sahip Vidoca Rtk Anteni'nin yapay veya doğal ışık kaynağına ihtiyaç duymasının bir dezavantaj olduğuna işaret etti.

Lazer tarayıcı sistemleri, 3D görselleştirme, sanal gerçeklik, tıbbi görüntüleme, otomasyon, robotik, sinema, madencilik, ormancılık, enerji, şehir modellemesi, mimari arkeoloji ve kültür varlıklarının belgelenmesi gibi birçok alanda kullanım alanının olduğunu söyleyen Sefa Er, programın sonunda Düzce Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin sorularını yanıtlayarak sistemin çalışmasını uygulamalı olarak gösterdi.

Teknoloji Haberleri

Yerli ve milli silahlar Türkiye’nin savunma sanayisine güç katıyor
Gezeravcı: “Uzaya yolculuğumuz bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış hikayesi değil”
Proje pazarını 15 bini aşkın kişi ziyaret etti
Red Bull Home Ground Dünya Şampiyonası’nda FUT Esports finalde mücadele edecek
HÜRJET’in ikinci prototipi yeni boyasıyla gökyüzüne havalandı
Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’na yaklaşık 2 buçuk tonluk kargo gönderdi
Kaçak yapılaşmadan doğal afetlere uydu destekli yazılım geliştirdiler
Yeni tablet VIA L50 ve VIA S50 satışa sunuldu
Üçüncü Uluslararası KBRN Kongresi başladı
BUÜ’lü gençlerden yapay zeka zirvesi