Uzmanından uyarı: "Yüksek katlı binalar hayati risk taşıyor"

Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, son yıllarda yapılan yüksek katlı binaların hayati risk taşıdığını ve güvenli olmadığını açıkladı.Yüksek katlı binaların büyük risk taşıdığını aktaran Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, Türkiye’de son zamanla...

Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, son yıllarda yapılan yüksek katlı binaların hayati risk taşıdığını ve güvenli olmadığını açıkladı.
Yüksek katlı binaların büyük risk taşıdığını aktaran Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, Türkiye’de son zamanlarda çok yüksek yapılı binalar inşa edilmeye başlandığına dikkat çekti. Çelik, "Özellikle Kahramanmaraş depreminden sonra bu yüksek yapıların büyük risk taşıdığını gördük. Ülkemizde giderek yüksek katlı bina yapımına devam ediliyor. Yüksek yapılar büyük risk taşıyıp insanları da korkutuyor. Binalarımızın maksimum üç katlı olmaları gerekiyor. Evlerin güvenli ve sağlam yapılması ve çok yüksek olmaması gerekiyor. Son zamanlarda yüksek katlı binalardan düşen çocuk haberlerini görüyoruz. Ev yapılırken özellikle balkonların ve pencerelerin çok güvenli bir şekilde yapılması gerekiyor. İmar değişikliği yapılarak özellikle yüksek katlı binalarda pencere ve balkonlarda daha güvenli önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

Yaşam Haberleri

Onikişubat Belediyesi’nden asfalt atağı
Kahramanmaraş’ta asfalt ve parke çalışmaları
Milyonlarca kişinin içme su kaynağı gölde korkutan görüntü: Su 17 metre geri çekildi
Didim temizliğe hasret kaldı
Beyşehir’de çerezlik kabak çekirdeği üretimi
Gemlik’te derin deniz deşarj kapasite artırımına 5 bin imza toplandı
Emisyonun olmadığı bir şehir mümkün
Karasu sahilinde kıyı erozyonu tehdidi: Karadeniz Karasu’yu parça parça yutuyor
Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor
Ankara Büyükşehirden Avrupa Miras Gününe özel etkinlikler