Uzmanından korkutan uyarı: "25 yıl içerisinde dünya nüfusunun yarısı miyop olabilir"

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yalçın İşcan, ekrana uzun süre maruz kalmanın göz sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yarısının miyop olabileceğini kaydetti.Op. Dr. İşcan, miyop hastalığına iliş...

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yalçın İşcan, ekrana uzun süre maruz kalmanın göz sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yarısının miyop olabileceğini kaydetti.
Op. Dr. İşcan, miyop hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uzun ekran süresi nedeni ile miyop hastalığının 25 yıl içerisinde dünya nüfusunun yarısını etkileyebileceğini aktaran Op. Drç İşcan, özellikle günde 2-4 saat arasında ekran önünde olan ofis çalışanlarında yüzde 50-90 oranında dijital göz yorgunluğu sendromu görüldüğünü söyledi. Bu durumun gözlerde yorgunluk, kuruluk ve odaklanma problemlerine yol açtığını ifade eden Op. Dr. Yalçın İşcan, "Bunu önlemenin yolu var, nasıl ki ayakta durduğumuzda bacaklarımızı dinlendirmek oturuyorsak gözlerimizi de dinlendirmemiz gerekiyor. 20 dakikada bir, 20 saniye 6 metre uzağa bakıp gözleri dinlendirmek çok önemli. Bir de ışığı filtre eden gözlük camları kullanmak da göz sağlığı için önemlidir. Çocuklar günde en az 2 saat dışarıda gün ışığında vakit geçirmeli. Çocukların da ekranlardan uzak tutulması gerekiyor’’ dedi.

Sağlık Haberleri

Gölbaşı Belediyesi, çocukların fiziksel gelişimini desteklemek amacıyla "FitKids" projesini hayata geçiriyor
Uzmanlardan uyarı, aile bireyleri diş fırçalarını aynı yerde tutmasın
Kontrolsüz magnezyum kullanımı problemleri de beraberinde getiriyor
Kardiyoloji uzmanı Dr. Ramazan Aslan hasta kabulüne başladı
Sağlıkta inovasyon ve dijitalleşme TÜSAP Vizyon Toplantısı’nda masaya yatırıldı
Elazığ’da normal doğum eylem planı toplantısı düzenlendi
İş insanı Serdar Özyurt: "Sağlık hakkı lütuf değil anayasal bir haktır"
Rize’de ‘Hastaya kötü davranma’ iddiası
Bayburt Devlet Hastanesine fototerapi cihazı alındı
Kütahya’da mesane kanseri tedavisinde örnek başarı