Üniversite öğrencilerinin gelmesiyle Girlevik Şelalesinde yoğunluk oluştu

Erzincan’daki doğa harikası Girlevik Şelalesi, sonbaharda da yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlıyor.Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde 2024-2025 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte üniversiteye bu sene başlayarak...

Erzincan’daki doğa harikası Girlevik Şelalesi, sonbaharda da yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlıyor.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde 2024-2025 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte üniversiteye bu sene başlayarak kente gelen öğrencilerin ilk adresi Girlevik Şelalesi oldu.
Erzincan’a yeni gelen çoğu üniversite öğrencisi ailesiyle birlikte Girlevik Şelalesinde manzaranın keyfini yaşadı.
Munzur Dağı eteklerinde bulunan Kalecik köyündeki 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan şelale çevresindeki zengin bitki örtüsü, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oluyor.
Kent merkezine 35 kilometre uzakta olması sebebiyle ulaşım kolaylığının yanı sıra 40 metre yüksekten dökülen sularıyla her mevsim beğeni toplayan şelale, kışının tamamen donan suları, yazın serin havası, ilkbaharda da yemyeşil bitkisi örtüsüyle dikkati çekiyor.
Kış mevsimine sayılı günler kala yüksekten dökülen suları hem de çevresindeki farklı tonlara bürünen bitki örtüsüyle ilgi gören şelalenin çevresindeki ağaçlar şu sıralar sarı, turuncu ve yeşilin farklı tonlarına bürünmeye başladı.
Kente gelen üniversite öğrencileri başta olmak üzere şehir stresinden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak mekânı olan şelale, yılın her mevsiminde şehrin sakinleri dışında farklı kentlerden gelen ziyaretçileri de ağırlıyor. Şelaleye sonbaharda gelen ziyaretçiler, temiz havada gezinti yapıp hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyor.

Yaşam Haberleri

Bolu Dağı’nda göz gözü görmüyor
Trabzon yaylalarına mevsimin ilk karı düştü
Dulkadiroğlu’nda kilit parke çalışması
Bayburt ve Erzincan’ın yüksek kesimlerine kar yağdı
Oruç reis ve balıkçı gemiler limanda bekleyişini sürdüyor
’Yeşil Gezegen Greenfest’ 4 Ekim’de yapılacak
Sürekli patlayan Bodrum’un ana içme suyu hatlarında yenileme başladı
Yağış sonrası ekiplerin hasar tespit ve temizleme çalışması sürüyor
Geceleri soğuk havanın hâkim olduğu Erzincan’da kışa hazırlık hız kazandı
Erzincan’da çiftçiler kış için son hazırlıklarını tamamlıyor