Türk profesör, 100 yaşında ABD’de hayatını kaybetti

Hidrojen çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu, 100 yaşında ABD’de hayatını kaybetti.Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu, 5 Eylül’de hayatını kaybetti. Hidrojen çalışmalarıyla bilinen Türk profesör 100 yaşında ABD’de ha...

Hidrojen çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu, 100 yaşında ABD’de hayatını kaybetti.
Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu, 5 Eylül’de hayatını kaybetti. Hidrojen çalışmalarıyla bilinen Türk profesör 100 yaşında ABD’de hayatını kaybetti. Uluslararası Hidrojen Enerjisi Derneği’ni kuran Veziroğlu, Güney Florida Türk-Amerikan toplumunun önemli isimlerinden biriydi.
Miami Üniversitesi’nde olmak üzere yaptığı çalışmalarla hidrojen enerjisi konusunda önemli isimlerden biri olan ilk olarak roketler için hidrojeni yakıt olarak düşünmüş ve uygulamış, daha sonra hidrojen ekonomisi fikrini ortaya atmıştı.

Türkiye Haberleri

Çanakkale’de Gaziler Günü törenle kutlandı
Başkan Önal: "Gazilerimize ve şehitlerimize minnet borçluyuz"
SuperFresh sürdürülebilir bir gelecek için Tarımın Kadın Yıldızları’nı destekliyor
MSB: “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 50 terörist etkisiz hâle getirilmiştir”
Konya’da Gaziler Günü töreni
MSB kaynakları: "(Lübnan’da yaşanan saldırılar) Türk Silahlı Kuvvetlerimizde sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılmaktadır. Üretim sürecine herhangi bir şekilde üçüncü tarafın dâhil olması duru...
MSB kaynakları: "(Teğmenlerin kılıçlı yemini) Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de ilgili hukuk/mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir."
Didim’de Gaziler günü törenle kutlandı
Başkan Orhan Çerkez’den çiftçilere dev destek
Deniz kaplumbağaları bu yıl Didim’e yumurta bırakmadı