TÜBİTAK projesi kapsamında Çaycuma’da öğrenciler manda yoğurdunu tattılar

Prof. Dr Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında hazırlanan “Yer Altından Yer Üstüne, Geçmişten Günümüze Zonguldak” adlı proje kapsamında öğrenciler Ç...

Prof. Dr Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında hazırlanan “Yer Altından Yer Üstüne, Geçmişten Günümüze Zonguldak” adlı proje kapsamında öğrenciler Çaycuma ilçesinde manda sütünden imal edilen ürünleri yerinde gördü.
23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında 30 öğrencinin ve alanında uzman eğitmenlerin katılımıyla Zonguldak il sınırları içerisinde gerçekleştirilen proje kapsamında Çaycuma’da etkinlikler yapıldı.
Öğrencilerin katılımıyla yapılan etkinliklerde ilk olarak Kaymakam Serkan Keçeli Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde kalan eski cezaevi, Atatürk Spor Merkezi ve Filyos Antik Kent gezildi. Sonrasında öğrenciler ilçede faaliyet gösteren Aynur Abla Manda Yoğurdu işletmesinde işletme sahibi Aynur ve Şenol Çakar’ın bilgilendirilmesiyle coğrafi işaret olan manda sütünden yapılan yoğurt, ayran, tereyağ gibi ürünleri yerinde gördü.
Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Şube Müdürleri Muhammet Atlı ve Özkan Yıldırım’ında katıldığı etkinlikte Kaymakam Adem Kaya ve protokol öğrencilere manda yoğurdu ve ayran ikram edilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi. Etkinlikler sonrasında Aynur Abla Manda Yoğurdu işletme sahibi Aynur Çakar’a ‘Katılım Belgesi’ takdim edildi.

Yerel Haberleri

Rektör Keleş, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerini ziyaret etti
Başkan Tutdere, akademisyenlerle istişare toplantısı gerçekleştirdi
Alaplı’da kan bağış etkinliği düzenlendi
Whatsapp’tan grup kurup vedalaştı, peçeteye doğum ve ölüm tarihini yazıp ortadan kayboldu
Çaycuma’da "Proje Yazma Döngüsü Eğitimi" başladı
Çaycuma’da kadınlara yönelik şiddetle mücadelede bilgilendirme çalışması
Başkan Kurnaz’dan işletmecilere ‘işgal sınır çizgisi’ teşekkürü
Vatandaştan cami imamına not
Başkan Hamamcı, yeni parkın ismini halka soruyor
İşitme engelli öğrencilere kırtasiye desteği