TÜBİTAK Bilim Fuarları Yeni Dönem Başvuruları Açıldı

Başvurular 12 Ekim 2015 – 4 Aralık 2015 tarihleri arasındahttp://bilimiz.tubitak.gov.tradresi üzerinden alınacaktır. 4006 Bilim Fuarları Çağrı metnine bilimiz.tubitak.gov.tr sayfasından ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 08/09/2015 tarihinde imzalanan ve “TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü” kapsamında yer alan “MEB’e bağlı okulların değişik kademelerinde eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerde bilim kültürünün gelişmesi” amacıyla 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı 2015-2016 dönemi çağrısı açıldı.

·   Başvurular 12 Ekim 2015 – 4 Aralık 2015 tarihleri arasındahttp://bilimiz.tubitak.gov.tradresi üzerinden alınacaktır. 4006 Bilim Fuarları Çağrı metnine bilimiz.tubitak.gov.tr sayfasından ulaşabilirsiniz.

·   5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren okulların ve BİLSEM’lerin başvurusu kabul edilmekte.

·   TÜBİTAK Bilim Fuarları, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için 7 Mart– 3 Haziran 2016tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

·   2015-2016 eğitim öğretim yılı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları çağrısında desteklenecek okullar ve BİLSEMler, proje yürütücüsünün çağrıya başvuru sırası ve il kotası göz önüne alınarak, 4006 çağrısının bütçesine göre daha sonra belirlenecektir. Başvuru sırası, sistemdeki başvuru gün/saat/dakika/saniye bilgisi verilerinden belirlenecek olup, öncelik ilk başvuru sahiplerine verilecek.

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI AMAÇLARI

“TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamakta.

TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen genel amaçlar şunlardır:
• Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi,
• Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi,
• Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması,
• Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması,
• Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması,
• Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması,
• Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması,
• Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır.

Kaynak: TÜBİTAK

Hibe - Proje - Burs Haberleri