Trabzon’daki şiddetli yağışlar sonrasında Arsin ilçesi Güneyce mahallesinde heyelan tehdidi

Trabzon’da dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında Arsin, Yomra, Araklı ve Sürmene ilçelerinin iç kesimlerindeki bir çok mahalle yolu heyelan ve seller nedeniyle ulaşıma kapanırken, Arsin ilçesinin Güneyce mahallesi de bu yerleşim yerl...

Trabzon’da dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında Arsin, Yomra, Araklı ve Sürmene ilçelerinin iç kesimlerindeki bir çok mahalle yolu heyelan ve seller nedeniyle ulaşıma kapanırken, Arsin ilçesinin Güneyce mahallesi de bu yerleşim yerleri arasında yer alıyor.
Mahalle yolu heyelan nedeniyle dün akşam saatlerinde ulaşıma kapanırken, mahalleye içme suyu ve elektrik verilemiyor. Mahalledeki bir ev heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltılırken, 20’ye yakın hanedeki vatandaşlar yollarının açılmasını bekliyor.
Mahalle sakinlerinden Tayfun Şahin (31) dün yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında büyük bir korku yaşadıklarını ve mahalle yollarının ulaşıma kapandığını söyledi. Şahin, yöredeki heyelanların hala devam ettiğini toprak kaymaları nedeniyle bir çok fındık arazisinin yok olduğunu ifade ederek yetkililerden mahalle yollarının açılmasını istedi. Elektriklerinin ve içme sularının kesildiğini belirten Şahin, bu zamana kadar bu çapta büyük bir afet yaşamadıklarını hatırlattı.

Yaşam Haberleri

Kastamonu’da tedavisi tamamlanan karaca, doğaya salındı
Göksu Travertenleri yıldızlar altında mest etti
Dünya Temizlik Günü’nde kuraklıkla boğuşan Burdur Gölü etrafında çöp topladılar
Sakarya’da kuvvetli yağışa karşı SASKİ ekipleri 24 saat sahada olacak
Ahlat’ta sel nedeniyle kapanan köy yolları ulaşıma açıldı
Zinav Kanyonu’nda şaşırtan olay: Toprak kayması sandı, gerçeği dronla öğrendi
Çocuklar, gönüllülerle beraber ormanlık alanda çöp topladı
Dünya Temizlik Günü Üsküdar’da kutlandı
Mersin’de trafiği rahatlatacak alternatif güzergah
Yüksekovalı dağcılar dolu ve tipiye rağmen 4 bin 135 rakıma zirve yaptı