Tezgahlarda fazla gözükmüyor ama ihracat pazarlarında boy gösteriyor

Yeni balık av sezonu ile birlikte hamsi ihracatı da başlarken, son 1 ayda Türkiye’den 10 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 1 milyon 82 bin 39 dolar döviz girdisi sağlandı.Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardınd...

Yeni balık av sezonu ile birlikte hamsi ihracatı da başlarken, son 1 ayda Türkiye’den 10 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 1 milyon 82 bin 39 dolar döviz girdisi sağlandı.
Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından denize açılan tekneler bol miktarda palamut avlarken, hamsi avı bu ava oranla düşük kaldı. Bu durum tezgahlara da yansırken, tezgahlarda fazla gözükmeyen hamsi ihracat pazarlarında kendini göstermeye başladı.
Yeni sezonda Eylül ayı döneminde en çok hamsi ihracatı Fransa, Belçika ve Almanya’ya yapılırken, Fransa’ya yapılan 72 bin 90 kilogramlık hamsi karşılığı 500 bin dolar, Belçika’ya 32 bin 697 kilogram karşılığı 261 bin 812 dolar, Almanya’ya 23 bin 34 kilogram karşılığı 202 bin 284 dolar ihracat geliri sağlandı. Bu ülkeleri ABD, Ukrayna, KKTC, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Kanada izledi.
2023 yılı Eylül ayı dönemde ise 12 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 300 bin 163 kilogram karşılığı 1 milyon 420 bin 306 dolar döviz girdisi sağlanmıştı.

Ekonomi Haberleri

Geçen yılın rakamına 9 ayda ulaşıldı
Bakan Şimşek: “Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız”
Bakan Şimşek: “Bir kuyumcunun beyan ettiği aylık ortalama vergi matrahı 16 bin TL. Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız. Kazancını doğru beyan etmeyen mükelleflere yönelik denetimlerimizi genişletiyoruz.”
Bakan Yardımcısı İnan: "Yeşil doğan TUİOSB, Çukurova bölgesini gelecek yüzyıla taşıyacak bir projedir"
Bakan Ömer Bolat: ’’Dünyada tekstilde 4’üncü sıradayız, konfeksiyonda ise 6’ncı sıradayız’’
Merkezefendi Halk Et hizmet vermeye başladı
GTO B2B Networkıng’e rekor katılım
Polis Eşleri Derneği Edirne Şubesi’nden hayır panayırı
Rönesans Holding’den 350 milyon dolarlık sürdürülebilir finansman
CarrefourSA Dost Hareketi ile sokak hayvanlarına desteğe devam ediyor