Terme’de marketler denetlendi

Samsun’un Terme Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde gramaj, son kullanma tarihi ve fiyat etiketi denetimi yaptı.Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelindeki denetimlerini sürdürüyor. Denetiml...

Samsun’un Terme Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde gramaj, son kullanma tarihi ve fiyat etiketi denetimi yaptı.
Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelindeki denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde ilçedeki çeşitli ulusal marketlerde satılan temel gıda ve tüketim ürünleri kontrol eden ekipler, ürünlerin gramajı, son kullanma tarihleri ve raf fiyatı ile kasa fiyatı uyumunu inceledi.
Terme Belediyesi Zabıta Müdürü İskender Ekiz, denetimlerin özellikle fiyat etiketi yönetmeliğine uygun olarak titizlikle yapıldığını vurgulayarak, “Zabıta ekiplerimiz, incelemelerini belirli aralıklarla sürdürmekte ve bu denetimlerini sıklaştırmaktadır. Marketlerde reyon ve kasa fiyatları arasındaki farkların önüne geçmek için incelemelerde bulunan ekiplerimiz, ayrıca son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin raflarda yer almaması konusunda da denetimlerini sürdürmektedir. Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak kontrollerimizi titizlikle gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaç ve güvenliğini gözetmek, en öncelikli görevimizdir” dedi.
Denetimlerin, düzenli olarak sürdürüleceğini ifade eden Ekiz, marketlerde tespit edilen eksiklikler hakkında gerekli uyarıların yapıldığını ve tekrar eden durumlarda yaptırımlar uygulanacağını kaydetti. Ekiz, vatandaşların da fiyat etiketi ihlalleri ile karşılaştıklarında Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne başvurabileceklerini hatırlattı.

Ekonomi Haberleri

Resmi rezerv varlıkları, Eylül’de 152,1 milyar dolar oldu
Başkan Karabacak’tan BEBKA’ya ziyaret
Ayvalık Belediyesi zeytinliklerinin ilk hasadı Başkan Ergin’den
Antalya’da yabancılara konut satışında düşüş
Mahkeme Sohbetleri’ne ‘güvenilirlik’ konuşuldu
Konut satışında yılın rekoru kırıldı
Merkez Bankası’nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası faizi değiştirmedi
Merkez Bankası faizi değiştirmedi, yüzde 50’de sabit tuttu
MATSO Geleceğin İşgücü Projesi imza protokolü yapıldı