Tepebaşı geri dönüşümde önce

Tepebaşı Belediyesi Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi, geri kazanım konusunda bilincin artırılmasına dikkat çekerken, atık kağıtları da sanata dönüştürüyor.Tepebaşı Belediyesi hizmet binasında ofislerde kullanıldıktan sonra çıkan kağıt atıkl...

Tepebaşı Belediyesi Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi, geri kazanım konusunda bilincin artırılmasına dikkat çekerken, atık kağıtları da sanata dönüştürüyor.
Tepebaşı Belediyesi hizmet binasında ofislerde kullanıldıktan sonra çıkan kağıt atıklar ve başkanlığa gelen buket çiçeklerin değerlendirildiği Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi’nde atık kağıtlar ve kuru çiçekler bazı fiziksel işlemlerden geçirilerek önce kağıt hamuru daha sonra el yapımı kağıda dönüştürülüyor. Belediyenin etkinlikleri için farklı tasarımlarla plaket, teşekkür belgesi, sertifika, hediyelik eşya gibi ortaya çıkan ürünler her yıl binlerce kişiye ulaşıyor. Ayrıca Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yeni yıl mesajının yer aldığı yılbaşı kutlama kartları da bu atölyede tasarlanıyor. 2009 yılından buyana atölyede yapılan eğitim faaliyetlerine katılan ziyaretçi sayısı 33 bine, üretilen kağıt sayısı ise 180 bine ulaştı.

Geri dönüşüm bilinci aşılanıyor
Öte yandan atölye, hem çocuklara hem yetişkinlere sunduğu hizmetlerle, çevre konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Geri Dönüşüm Atölyesi’nde uygulanan; çevre sorunlarının tüketim ve insan etkileriyle ilgisi ve çözüm önerilerini içeren bilinçlendirme programına katılan çocuklar, oyunlar ve görsel materyallerle doğayı korumanın yollarını eğlenceli bir şekilde öğreniyor. Atık kağıtların geri dönüşüm sürecini uygulamalı olarak öğrenerek birer çevre dostu olarak merkezden ayrılan öğrenciler, evlerinde de atık ayırmak konusunda özenli olup, çevrelerini de bu konuda teşvik edeceklerine dair söz veriyor.

Türkiye’de sadece Tepebaşı Belediyesi’nde
Geri Dönüşüm Atölyesi’nin Türkiye belediyeleri içinde tek olduğunu ifade eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Geri Dönüşüm Atölyemiz bu güzel faaliyete 2009’dan beri devam ediyor. Burada çok önemli olan şey, atık kağıtların değerlendirilmesi. Atık kağıtlarımız yeniden kağıda dönüşüyor ve bir takım işlemler ile son haline getiriliyor. Çok ciddi bir el emeği ve tasarım söz konusu. Atığın tasarım ile değerlendirilmesi çok güzel. Ayrıca ortaya çıkan çalışmalarda sentetik olan hiçbir şey yok. Tamamen doğal kurutulmuş bitkiler ile de süsleme yapılıyor. Böylelikle kağıt farklı bir anlam ve boyut kazanmış oluyor. Burası Türkiye’de özellikle belediyeler içinde tek konumda olan bir atölye” ifadelerini kullandı.

Yaşam Haberleri

Saros Körfezi’nde kaçak yapılaşmaya izin verilemeyecek
Şehre inen kurdu araçla kovaladı
Mersin’de bitkin düşen atmacaya itfaiyeciler sahip çıktı
Başkan Bozbey’den Marmara Denizi’nde müsilaj uyarısı
Atakum’da 215 fidan ve 2 bin 400 çalı dikildi
Büyükşehir’den su krizine karşı çevre dostu çözümler
Yeşilvadi Mahallesi’ne 160 metre derinlikten yeni su kaynağı
Meram Belediyesi Hobi Bahçelerine başvurular 15 Ocak’ta başlıyor
Alanya Belediyesi’nden çevre ve iklim değişikliğine dikkat çeken çalıştay
4 köyde kanal temizliği tamamlandı