TEKNOFEST’te Erzurum’un gururlandırdılar

Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden oluşan TTurks Rocket Team, TEKNOFEST Dikey İnişli Roket yarışmasında 147 takım arasında Türkiye ikincisi oldu.Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde çalışmalarını yürüten TTurks Rocket Team,...

Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden oluşan TTurks Rocket Team, TEKNOFEST Dikey İnişli Roket yarışmasında 147 takım arasında Türkiye ikincisi oldu.
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde çalışmalarını yürüten TTurks Rocket Team, kurulduğu günden itibaren milli teknoloji hamlesine katkı sağlayacak mühendisler olma vizyonuyla ilerledi. Ekip, farklı mühendislik disiplinlerinden gelen üyelerin bir araya gelmesiyle projelerini gerçekleştirdi.
TTurks Rocket Team TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde yapılan yarışmanın amacının; roketin soğuk gaz itki sistemi ile tahrik edilerek belirli bir yükseklikten yere kontrollü yumuşak iniş yapmasıyla uzay misyonuna yönelik geliştirilmesi olduğu ifade edilerek, “2024 TEKNOFEST Dikey İnişli Roket yarışmasında 147 başvuran takım arasından uzman hakemlerin değerlendirmesiyle Türkiye 2.liği elde ederek bu sene de başarılarına yenisini eklemiştir. Havacılık, uzay ve savunma alanlarında yürüttüğü özgün projeler, bu projelerde sergilediği takım ruhu ve elde ettiği başarılarla TTurks adından sıkça söz ettiren bir ekip haline geldi. 2018’de kurulan ve kuruluşundan bu yana ekip üyeleri değişkenlik gösterse de sürekliliği sağlamakla birlikte ekibini daha da genişleterek korudu. ” denildi.
TTurks Rocket Team Takımı; Hüseyin Allale, Muhammet Emir Akdeniz, Arda Gümrükçü, Beyzanur Korkmaz, Enes Gökay Nuroğlu, Abdussamet Mehlep, Muhammet Veli Sarı ve Ufuk Şahin’den oluştu.

Teknoloji Haberleri

Yerli ve milli silahlar Türkiye’nin savunma sanayisine güç katıyor
Gezeravcı: “Uzaya yolculuğumuz bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış hikayesi değil”
Proje pazarını 15 bini aşkın kişi ziyaret etti
Red Bull Home Ground Dünya Şampiyonası’nda FUT Esports finalde mücadele edecek
HÜRJET’in ikinci prototipi yeni boyasıyla gökyüzüne havalandı
Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’na yaklaşık 2 buçuk tonluk kargo gönderdi
Kaçak yapılaşmadan doğal afetlere uydu destekli yazılım geliştirdiler
Yeni tablet VIA L50 ve VIA S50 satışa sunuldu
Üçüncü Uluslararası KBRN Kongresi başladı
BUÜ’lü gençlerden yapay zeka zirvesi