Tayvan: “Çin, Tayvan çevresindeki savaş tatbikatlarında rekor düzeyde 153 askeri uçak kullandı”

Tayvan yönetimi tarafından, Çin tarafından dün gerçekleştirilen askeri tatbikata ilişkin açıklamasında “Çin, Tayvan çevresindeki savaş tatbikatlarında rekor düzeyde 153 askeri uçak kullandı ve uyarı yapılmadan gerçekleştirilen bu tür tatbik...

Tayvan yönetimi tarafından, Çin tarafından dün gerçekleştirilen askeri tatbikata ilişkin açıklamasında “Çin, Tayvan çevresindeki savaş tatbikatlarında rekor düzeyde 153 askeri uçak kullandı ve uyarı yapılmadan gerçekleştirilen bu tür tatbikatlar tüm bölge için tehlike oluşturuyor” denildi.
Tayvan lideri Lai Ching-te’nin “Tayvan’ın egemenliğinin, ada halkına ait olduğunu” açıklayan konuşmasının ardından Çin’den Tayvan’a gözdağı gelmiş, Çin, Tayvan adasını saran geniş çaplı askeri tatbikat başlatmıştı. Çin tarafı tatbikatın başarıyla tamamlandığını açıklarken Tayvan tarafı da Çin’in rekor düzeyde askeri uçak kullandığını duyurdu. Tayvan yönetimi tarafından bugün yapılan açıklamada, “Çin, Tayvan çevresindeki savaş tatbikatlarında rekor düzeyde 153 askeri uçak kullandı ve uyarı yapılmadan gerçekleştirilen bu tür tatbikatlar tüm bölge için tehlike oluşturuyor” denildi. Açıklamada, Çin’in tatbikatlarının sadece Tayvan’ı etkilemediği aynı zamanda uluslararası deniz hukukunun yanı sıra hava ve deniz güvenliğini de etkilediği aktarıldı.
Tayvan yönetimi tarafından yayınlanan son 24 saate ilişkin rapora göre ada çevresinde 153 uçak, Çin donanmasına ait 14 gemi ile sahil güvenlik ve farklı birimlere ait 12 “resmi” gemi tespit edildi. Yayınlanan haritada ise, uçaklardan 28’inin Tayvan Boğazı’nın hassas orta çizgisini geçtiğini gösterdiği kaydedildi.

Siyaset Haberleri

TBMM Başkan Vekili Önder: "Barışta herkes kazanır"
Öcalan hakkında ’şartlı salıverme’ teklifine şehit ve gazi derneklerinden tepki
Türkel: “Tarıma desteğimiz artarak devam edecek”
Bakan Fidan: “(Lübnan’dan vatandaşların tahliyesi) Uçakla gelmek isteyen olursa onları da alacak bir sistem üzerinde çalıştık”
Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım: "Çözüm ateşkes"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
İtalya Başbakanı Meloni, Lübnan’a gidecek
Terme Muratlı Mahallesi’nin Çarşamba’ya bağlanması talebi reddedildi
Almanya ziyaretini tamamlayan Cıngı, yurda döndü
Başkan Köse Giresun Muhtarlar Meclisi’ne katıldı, hedef ve projelerini anlattı