Tarım-GFE yıllık yüzde 41,60 arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 41,60 arttı, aylık yüzde 3,42 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, Tarım-GFE’de, 2024 yılı Temmuz ayında bir...

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 41,60 arttı, aylık yüzde 3,42 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, Tarım-GFE’de, 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,42 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 20,65 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,60 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 43,76 artış gerçekleşti.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 3,61 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 2,32 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 39,82 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 53,06 artış gerçekleşti.

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 81,82 artış ile veteriner harcamaları, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 12,37 artış ile enerji ve yağlayıcılar oldu.

Ekonomi Haberleri

İş Bankası’nın girişimcilere desteği sürüyor
Antalya’da aronya hasadı başladı
Emlak sektöründeki gelişmeler KUTO’da görüşüldü
Bakan Bayraktar Türkiye’nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformunu inceledi
Ayçiçeği yağı ithalatında yöntem belli oldu
Elektrikli araç ithalatında yeni düzenleme
Bakan Uraloğlu, Hızlı Tren çalışmalarında son durumu aktardı
GSO’da Tusaş Tedarik Süreçleri ve AS 9100 ihtiyaçları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi
Müstakil yaşam, şehir dışına kaçanlar için yeni seçenek oluyor
En özel fıstık ile üretilen tatlılarla fark oluşturuyor