Talas’ta hayvancılığa büyük destek

Talas Belediyesi’nin tarıma ve hayvancılığa yönelik destekleri artarak devam ediyor. Bu çerçevede başlatılan ‘Koyunlar bizden, üretim sizden’ projesi ile iki yıl önce dağıtılan koyunlardan olan 70 kuzunun dağıtımı kura ile yapıldı.Tala...

Talas Belediyesi’nin tarıma ve hayvancılığa yönelik destekleri artarak devam ediyor. Bu çerçevede başlatılan ‘Koyunlar bizden, üretim sizden’ projesi ile iki yıl önce dağıtılan koyunlardan olan 70 kuzunun dağıtımı kura ile yapıldı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın tarım ve hayvancılığa verdiği önemin yansıması olan koyun desteği ile 5 aile daha üretime katılmış oldu. Çekilen kura ile koyun sahibi olan aileler, Başkan Yalçın’a teşekkürlerini iletti.
Talas Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü İbrahim Batıray’ın verdiği teknik bilgilerin ardından söz alan Talas İlçe Tarım Müdürü Murat Ürker de Talas Belediyesi’nin her zaman tarım ve hayvancılığa destek olduğuna dikkat çekerek, “Tarım Müdürlüğü ve Talas Belediyesi işbirliğiyle yapmış olduğumuz bu projede ilk geri dönüşü bu sene aldık. Üreticilerimize hayırlı olsun diyoruz. Projemize destek veren Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın’a ve desteklerini esirgemeyen İl Tarım Müdürümüz Bülent Saklava teşekkür ediyoruz” dedi. Daha sonra kura çekimine geçildi ve 70 kuzunun yeni sahibi 4 üretici belirlendi.
Küçükbaş hayvan sahibi olan çiftçiler de duydukları memnuniyeti dile getirerek; "Başkanımızdan Allah razı olsun. Tarıma, üretime, hayvancılığa her zaman destek oluyor. İnşallah biz de bu kuzuları en güzel şekilde değerlendirip üretime katılacağız" diye konuştu.

Türkiye Haberleri

Kula’nın kurtuluşunun 102. yılı etkinliklerinde İnci Mercan rüzgarı esti
Bolu Dağı Tüneli’nin Ankara-İstanbul istikameti hizmete açıldı
Bakan Memişoğlu’ndan kaza yapan ambulans ekibine geçmiş olsun ziyareti
Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği uyardı: “Ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için son tarih 16 Eylül”
Sultangazi Belediyesi 5. Yaz Spor Okulları Kapanış Programı düzenledi
Bolu Dağı Tüneli trafiğe açıldı: Trafik çilesi bitti
Herkes merak ediyordu; sebebi belli oldu
Büyükkılıç’tan, Kayseri’nin zirvesinde esnaf ziyareti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan vatandaşlara çağrı: “Lütfen ihbar edin”
Bursa’da insanların düşmesine sebep olan çukur onarıldı