Suriye İsrail’in Masnaa Sınır Kapısı’na yönelik saldırısını kınadı

İsrail’in Lübnan ile Suriye arasındaki Masnaa Sınır Kapısı’na yönelik saldırısını kınayan Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e saldırılarını durdurma çağrısı yaptı.Lübnan - Suriye arasındaki Masnaa Sınır Kapısı’na yönelik İsrail saldır...

İsrail’in Lübnan ile Suriye arasındaki Masnaa Sınır Kapısı’na yönelik saldırısını kınayan Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e saldırılarını durdurma çağrısı yaptı.
Lübnan - Suriye arasındaki Masnaa Sınır Kapısı’na yönelik İsrail saldırısına Suriye’den tepki geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Masnaa Sınır Kapısı’nın İsrail’in hava saldırıları nedeniyle Lübnan’ı terk etmeye çalışan yerinden edilmiş yüz binlerce Lübnan ve Suriye vatandaşının kullandığı “hayati arter" olduğu belirtilerek, İsrail’in bu sınıra erişimi kestiği vurgulandı. "Suriye, sivil savunma ekiplerini ve insani yardım çalışanlarını bile etkilemeye başlayan bu dizginlenemez Siyonist suçu kınıyor” denilen açıklamada İsrail’e saldırılarını durdurma, uluslararası topluma ise İsrail’i eylemlerinden sorumlu tutma çağrısı yapıldı.

İsrail sınıra saldırı düzenlemişti
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Lübnan - Suriye sınırı yakınlarına bir saldırı gerçekleştirildiğini açıklamış, saldırıda Hizbullah’ın Lübnan’a silah kaçırmak için kullandığı iddia edilen bir yeraltı tünelinin hedef alındığı belirtilmişti. Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamieh ise saldırının yüz binlerce insanın son günlerde İsrail bombardımanından kaçmak için kullandığı yolu kapattığını ifade etmişti.

Türkiye Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den Lübnan açıklaması: “157 milyon dolarlık yeni insani yardım sağlayacağız”
BM: "İsrail Gazze’de okulları hedef aldı, en az 20 kişi hayatını kaybetti"
Ezgi apartmanı davasında son gelen bilirkişi raporu kabul edilmedi, yeni bilirkişi raporu istenecek
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de
Bakan Göktaş: "İstanbul’da iki genç kızımızın vahşice katledilmesi hepimizin ciğerini yaktı"
Mazhar Alanson’un kızı Eda Alanson hayatını kaybetti
BM, İsrail’in Tulkarem saldırısını kınadı
Muğla’da arıcılara 47,4 milyon TL destek ödemesi yapıldı
Büyükşehir’den ‘AYKART’ uyarısı
Kuşaklar arası bağları güçlendirmek amacıyla 7’den 70’e atletizm pistinde yarıştılar