Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü’ne döküldüğü alandaki birikintiler temizleniyor

Gölbaşı Belediyesi, Mogan Gölü’nü 2014 yılındaki temiz ve doğal görünümüne kavuşturmak amacıyla kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Çalışma kapsamında Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü’ne döküldüğü alandaki yıllanmış birikintiler ekipler...

Gölbaşı Belediyesi, Mogan Gölü’nü 2014 yılındaki temiz ve doğal görünümüne kavuşturmak amacıyla kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Çalışma kapsamında Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü’ne döküldüğü alandaki yıllanmış birikintiler ekipler tarafından temizleniyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesinden alınan izinlerin ardından Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Mogan Gölü’nde temizlik faaliyetlerine başladı.
Çalışmalar kapsamında, Mogan Gölü’nü besleyen kaynaklardan biri olan Sukesen Deresi’nden gölün bazı bölgelerine yıllardır gelen birikintiler temizleniyor. Gölün doğal dokusuna zarar verilmeden yürütülen temizlik işlemlerinde, bölgedeki canlı türlerinin korunmasına da özel önem gösteriliyor.
Temizlik çalışmalarına Devlet Su İşleri (DSİ) de araç desteği sağlayarak katkı sağlıyor.

“Gölümüzü eski berrak ve temiz haline döndürmeyi hedefliyoruz”
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, temizlik çalışmalarıyla ilgili “Mogan Gölü, Gölbaşı’mızın en önemli doğal varlıklarından biridir. Hem ilçemizin turizm potansiyelini artıran hem de doğal güzelliğiyle hepimizin kıymetini bildiği bir değerdir. Bugün burada başlattığımız temizlik çalışmalarıyla gölümüzü eski berrak ve temiz haline döndürmeyi hedefliyoruz. Doğaya zarar vermeden, çevredeki canlıları koruyarak bu çalışmayı titizlikle sürdüreceğiz. Amacımız, bize emanet olan Mogan Gölü’nü gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakmak” açıklamasında bulundu.

Yaşam Haberleri

Başkan Kaya çöp dökme tartışmasına açıklık getirdi
Kuduza karşı yaban hayvanlarının aşılama çalışmaları devam ediyor
İnönü’de iyileştirme çalışmasını Başkan Hamamcı yerinde inceledi
Tokatlılar hızlı trene bir durak daha yaklaştı
Küpçüler Caddesi yeni bir kimliğe kavuşuyor
Sinop’ta hortum paniği
SASKİ o mahallenin altyapısını kışa hazırladı
İnegöl’de su kesintisi
Osmangazi’de su kesintisi
Duba önünde duraklayan araç ambulansın geçişine engel oldu