Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarındaki zararlılara karşı etkin bir mücadele yürütmek amacıyla zararlı kesafet takibi için asılan tuzakları düzenli olarak kontrol ediyor.Tuzakların yerleştirildiği alanlarda yapılan...

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarındaki zararlılara karşı etkin bir mücadele yürütmek amacıyla zararlı kesafet takibi için asılan tuzakları düzenli olarak kontrol ediyor.

Tuzakların yerleştirildiği alanlarda yapılan detaylı incelemeler, çiftçilere gerekli bilgiler sunarak erken müdahale imkanı sağlıyor. Ekipler, tarım ürünlerinin sağlığını korumak ve verimliliği artırmak için bu tuzakları belirli aralıklarla gözden geçirerek, zararlı organizmaların durumunu ve yoğunluğunu tespit ediyor. Zararlılarla mücadelede en etkili yöntemler arasında ön sıralarda gelen tuzak takibinin tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için kritik öneme sahip olduğunu belirten yetkililer çiftçileri de bilgilendirerek tarımsal mücadele yöntemlerinin etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Türkiye Haberleri

Esenler’de Buhurizade Mustafa Itri Kültür Sanat Sezonu açılacak
Bakan Işıkhan, Ertuğrul Gazi Türbesi’nde dua etti
Dünyanın en uzun lokumunu yaptılar
Ayılar köy merkezine indi: Yavru ayı kümesteki hayvanları, anne ayı ise fasulyeyi yedi
Avukat Ekinci: "Bu yargılama emsal bir karar oldu"
Lübnan’ı terk eden yabancı uyruklular deniz yolu ile Mersin’e geldi
‘Şehit Kokusu’ adını verdiği parfümü satan işletmeye ceza
Geumsan Belediye Başkanı Beomin Park: “Türkiye, cesaretini dünyaya göstermiş bir ülkedir”
Gaziosmanpaşa’da Ahilik Haftası kutlandı
Ahilik Haftası Menemen esnafını buluşturdu