SOCAR Fiber ve EXA Infrastructure’dan stratejik iş birliği

SOCAR Fiber, dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketi ve altyapı işletmecisi EXA Infrastructure ile protokol anlaşması imzaladı.SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden olan SOCAR Fiber, telekomünikasyon sektöründeki küresel pota...

SOCAR Fiber, dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketi ve altyapı işletmecisi EXA Infrastructure ile protokol anlaşması imzaladı.

SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden olan SOCAR Fiber, telekomünikasyon sektöründeki küresel potansiyeli değerlendirerek operatörlerine her türlü elektronik haberleşme ve hızlı internet erişimi için omurga ağ hizmeti sunmaya devam ediyor.

SOCAR Fiber, dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketi ve altyapı işletmecisi EXA Infrastructure ile yaptığı anlaşma ile Türkiye-Yunanistan sınırı ve Türkiye-Gürcistan sınırı arasında yer alan fiber altyapısı üzerinden aydınlatılmamış fiber hizmeti verileceğini duyurdu. Bu iş birliği protokolü kapsamında, bir çift fiber optik kablo ucunun kiralanmasının yanı sıra şirkete ait diğer kablo uçlarının, EXA tarafından dünya devi hiper ölçekli global veri merkezi işletmecilerine pazarlanabilmesi konusunda da anlaşmaya varıldı.

Şirket, önümüzdeki dönemde küresel ölçekte projelerine devam ederek, yerli ve global şirketlere kiralamalar yapmayı sürdürecek.

Güvenli ağ bağlantısı dikkat çekiyor
Şirket, 2013 yılından bu yana TANAP Doğal Gaz Boru Hattı güzergahında bulunan 1850 kilometre uzunluğundaki fiber optik altyapısı üzerinden güvenli elektronik iletişim altyapısı hizmeti sunuyor. Türkiye’yi doğudan batıya kat eden bu fiber optik hat ile toplamda 20 il ve 67 ilçeye hizmet ulaştırıyor.

EXA Infrastructure ile gerçekleştirilen iş birliği anlaşması, SOCAR Fiber’in sektördeki konumunu güçlendirdi. Şirketin, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin dijital dönüşümüne de önemli katkılar sunmaya devam edeceği belirtildi.

Ekonomi Haberleri

Şehzadeler Belediyesinin taşınmazları kiralama ihalesine çıkıyor
Bakan Şimşek: “2025 yılı başında devreye alacağımız Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek”
Afyonkarahisar’da yeşil fasulye kalite ve fiyatıyla altın çağını yaşıyor
Otomotiv ihracatı Haziran ayında yüzde 12 azaldı
Türk ihracatçılar Urumçi’de yeni iş birliklerine imza attı
"Altına yatırım yapacak kişilere 24 ayar gram altın tavsiye ediyoruz"
Manisa’da erkence üzümde hasat başladı
Elazığ’da bir ilk: Vişneli badem şekerinin ardından limonlusu yapıldı
Erzurum faydalı model verileri açıklandı
(Özel) Dağın başına kurduğu sera, deniz seviyelerine göre 5 kat daha verimli oldu