Slovakya Başbakanı Fico’ya mermi ile tehdit edildi

Slovakya hükümeti, Mayıs ayında suikast girişimi atlatan Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya içinde mermi bulunan zarf ile tehdit mesajı gönderildiğini duyurdu.Slovakya Başbakanı Robert Fico, ağır yaralandığı silahlı suikast girişiminde...

Slovakya hükümeti, Mayıs ayında suikast girişimi atlatan Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya içinde mermi bulunan zarf ile tehdit mesajı gönderildiğini duyurdu.
Slovakya Başbakanı Robert Fico, ağır yaralandığı silahlı suikast girişiminden yaklaşık 5 ay sonra tehdit edildi. Slovakya hükümeti, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Başbakan Fico’ya kimliği belirsiz bir gönderici tarafından mermi bulunan bir zarf gönderildiğini duyurdu. Açıklamada, “Slovakya Başbakanı’na hitaben yazılmış, içinde mermi bulunan bir zarfın bugün hükümet ofisine teslim edildiğini teyit ediyoruz” denildi. Slovak hükümetinin basın birimi olaya ilişkin polis tarafından incelenme başlatıldığını duyurdu.
15 Mayıs’ta ülkenin batısındaki Handlova kasabasında gerçekleştirilen bir hükümet toplantısı sonrasında yaşanan suikast girişiminde yakın mesafeden 4 yerinden yaralanan ve hayati tehlike atlatan Fico, uzun süren ameliyatlar geçirmiş ve haftalarca tedavi altında kalmıştı. 59 yaşındaki siyasetçi, saldırıya uğrama sebebini Ukrayna konusunda Avrupa’daki ana akım siyasete zıt bir görüş benimsemesi olduğunu söylemişti. Suikast girişiminin faili de, saldırıyı hükümetin politikalarına karşı olduğu için gerçekleştirdiğini açıklamıştı.
Slovakya Başbakanı Fico, Ukrayna’ya askeri yardımlara karşı çıktığı ve Rusya ile ilişkileri kesmeyi reddettiği için Avrupalı liderler tarafından en çok eleştirilen siyasetçiler arasında yer alıyor.

Siyaset Haberleri

Emine Erdoğan’dan New York’taki Afrika programıyla ilgili paylaşım
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan New York’ta KADEM’in fotoğraf sergisini gezdi
Fatih Erbakan: "Yeniden Refah, Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi oldu"
Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnan Dışişleri Bakanı Bouhabib ile görüştü
Bakan Güler: “Şanlı ordumuz terörle mücadelede destansı başarılar elde ediyor”
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Rusya Devlet Duması Başkanı Volodin ile görüştü
Bakan Kurum çocuklara verdiği halı saha sözünü yerine getirdi
Emine Erdoğan, Afrika kıtasının lezzetlerini New York’a taşıdı
Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Çocuklara Yönelik Şiddet Özel Temsilcisi M’jid ile görüştü