Şırnak’ta 2 ayda yaralı bulunan 32 yaban hayvanından 21’i tedavi edilerek doğaya bırakıldı

Şırnak’ta duyarlı vatandaşlar tarafından doğada yaralı ve bitkin bir halde bulunan 32 yaban hayvanından tedavisi tamamlanan 21’i doğal yaşam alanına bırakıldı.Şırnak’ın kırsal alanları ve ilçe merkezlerinde vatandaşlar tarafından yaral...

Şırnak’ta duyarlı vatandaşlar tarafından doğada yaralı ve bitkin bir halde bulunan 32 yaban hayvanından tedavisi tamamlanan 21’i doğal yaşam alanına bırakıldı.
Şırnak’ın kırsal alanları ve ilçe merkezlerinde vatandaşlar tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan yaban hayvanları Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi. Rehabilitasyon merkezi ekipleri tarafından 2 ayda kendilerine teslim edilen 32 yaban hayvanından 21’inin tedavisi tamamlanarak doğal yaşam alanına bırakıldı.
Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, İHA muhabirine, rehabilitasyon ünitelerinde tedavisi tamamlanan 32 kuştan 21’ini yaşam alanlarına bıraktıklarını söyledi. Kalay, “Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğümüze yaklaşık 2 ay içerisinde 32 adet yaban hayvanı intikal etti. Yaralı veya tedaviye muhtaç vaziyette. Bunlardan 21 adedini biz tedavi ve bakımlarını yaptıktan sonra tekrardan doğaya geri kazandırdık. Muhtelif zamanlarda bunların tedavileri bittiğinde doğaya salımlarını gerçekleştirdik” dedi.
Karşılaştıkları yaban hayvanlarını kendilerine bildirmeleri konusunda vatandaşlara seslenen Kalay, “Vatandaşlarımızdan ricamız, bu tür yaralı veya bitkin vaziyetteki arazide görmüş oldukları veya bir şekilde karşılaştıkları yaban hayvanlarını, gerek kolluk güçlerine gerekse de sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşıp intikalini sağlayabilirler. Bunun haricinde bizi il şube müdürlüğümüz telefonlarından da arayıp bu şekilde gidip almamızı sağlayabilirler” diye konuştu.
2.5 ay içerisinde çeşitli yaban hayvanlarının vatandaşlar tarafından kendilerine ulaştırıldığını belirten Kalay, “İl şube müdürlüğümüz yaban hayvanları tedavi ve rehabilitasyon ünitemize 2.5 ay içerisinde kaya kartalı, kızıl şahin, kınalı keklik, arı kuşu, baykuş türlerinin intikali gerçekleştirilmiş olup, şu an tedavileri devam eden 2 adet kınalı keklik ve 1 adet kızıl şahin bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yaşam Haberleri

Elazığ’da OTP değerlendirme toplantısı düzenlendi
Sinop’ta sağanak
Nazilli kışa hazırlanıyor
Dünya Temizlik Günü’nde 1 saatte 750 kilo atık toplandı
Bafa Gölü’nün kültürel mirası anlatıldı
Yollarda araç değil, neşeli çocuk sesleri yükselecek
Yıldırım’da atık ilaçlar çöpe gitmiyor
Hopa-Artvin karayolunda heyelan nedeniyle yaşanan çökmenin ardından çalışmalar sürüyor
Çiftlik Caddesi’nin aydınlatması tamamlandı
Çöp toplayıp çevre temizliğine dikkat çektiler