Simav’da Çam Kese Böceği ile biyolojik mücadele

Simav Orman İşletme Müdürlüğü çam ormanlarına arız olan Thaumetopoea Pityocampa (Çamkese böceği) ile mücadelede Aksaz deposunda kurulan Biyolojik Mücadele laboratuvarında 5 bin adet Çam Kese böceğinin predatörü olan Calosoma sycophanta üret...

Simav Orman İşletme Müdürlüğü çam ormanlarına arız olan Thaumetopoea Pityocampa (Çamkese böceği) ile mücadelede Aksaz deposunda kurulan Biyolojik Mücadele laboratuvarında 5 bin adet Çam Kese böceğinin predatörü olan Calosoma sycophanta üretilerek doğaya salındı.
Orman İşletme Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada,” Çam kese böcekleri çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek, büyümelerini yavaşlatmakta ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Aynı zamanda ağaçları zayıf düşürmektedir. Ayrıca larvaların üzerindeki kıllar (seta) insanlarda ve memeli hayvanlarda alerjiye sebep olarak halk sağlığını da tehdit etmektedir. Calosomo sycophanta çam kese böceğinin yırtıcısı olarak laboratuvar ortamında üretilerek biyolojik mücadele amacıyla çam kese böceği zararının olduğu alanlara bırakılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Sağlık Haberleri

Sarıgöl’de kan bağışı kampanyası
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2024 yılında 4 milyon kişi muayene oldu
Cepte taşınan tehlike kanser riskini artırıyor
Sağlıkta yeni dönem: Aile hekimleri ile hastaneler entegre oldu
Bu belirtilere dikkat: Bu hastalık milyonlarca insanda görülebiliyor
Önlenebilir bir hastalık olan serviks kanserinde tarama testleri büyük önem taşıyor
Eskişehir’de 2024’te gıda güvenliği için 10 bin 651 denetim
MEAH’ta 2024’te hizmet artışı sağladı
Çalışanlar 2024’te en çok kaygı ve stres için psikoloğa gitti
İyi bir uyku rutini oluşturmak için uzmanından tavsiyeler