Siirt’te kaya düşmesi tehlikesi aşıldı

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Narlıyurt ve Çukur köyünde uzun yıllardır devam eden kaya düşmesi ve kütle hareketleri riski, AFAD’ın gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmalar sayesinde ortadan kaldırıldı. Köyü korumak amacıyla yapılan çelik perd...

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Narlıyurt ve Çukur köyünde uzun yıllardır devam eden kaya düşmesi ve kütle hareketleri riski, AFAD’ın gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmalar sayesinde ortadan kaldırıldı. Köyü korumak amacıyla yapılan çelik perde duvar ve yamaçlarda kademeli toprak terasları oluşturma çalışmaları tamamlandı.
Geçmişte yaşanan kaya düşmeleri nedeniyle büyük zorluklarla karşılaşan köylülerin yardım çağrısı üzerine harekete geçen AFAD ekipleri, bölgede detaylı incelemeler yaptı ve kalıcı çözümler üretti. İnşa edilen çelik duvarlar, düşebilecek kaya parçalarını köy yerleşiminden uzak tutarken, yapılan palyeleme çalışmaları da yamaçlardaki toprak hareketlerini kontrol altına aldı.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte köylüler, can ve mal güvenliği korkusundan kurtulduklarını belirterek AFAD’a teşekkür etti. AFAD Siirt İl Müdürü Cahit Akkoyun ise, "Köylerimizin doğal afetlere karşı daha güvenli hale gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Siirt’te kaya düşmesi tehlikesi aşıldıSiirt’te kaya düşmesi tehlikesi aşıldı

Yaşam Haberleri

Ilgaz Dağı’nda beliren dolunay kartpostallık görüntüler oluşturdu
Gümüşhane’de yasaklanan av yöntemiyle yasaklı türü avlayanlara cezai işlem uygulandı
Yüksek kesimlerde kar, iç kesimlerde ise yağmur hayatı olumsuz etkiliyor
Askeri lojmanlardan yükselen dumanlar paniğe neden oldu
Gümüşhane yaylaları kar altında
Kumluca’da orman yangınında alevlerin sıçradığı ev kullanılamaz hale geldi
Şarampole devrilen TOFAŞ’ın sürücüsü yaralandı
Konteynerin altına sıkışan köpekleri itfaiye kurtardı
Devriye atan jandarma pelikan kuşu buldu: Hamsiyle beslediler
En yeni kıyafetleriyle, en özel günlerinde çöp topladılar