Siirt’te ’Işık Hadisesi’ bulut nedeniyle gerçekleşmedi

Siirt’in Tillo ilçesinde İbrahim Hakkı Hazretlerinin yaptırdığı ışık düzeneğiyle her yıl ekinokslarda, 21 Mart ve 23 Eylül günlerinde doğan güneşin ilk ışıkları İsmail Fakirullah Hazretlerinin başucunu aydınlatması hadisesi, havanın bulutlu...

Siirt’in Tillo ilçesinde İbrahim Hakkı Hazretlerinin yaptırdığı ışık düzeneğiyle her yıl ekinokslarda, 21 Mart ve 23 Eylül günlerinde doğan güneşin ilk ışıkları İsmail Fakirullah Hazretlerinin başucunu aydınlatması hadisesi, havanın bulutlu olması nedeniyle izlenemedi.
Siirt Valiliği tarafından düzenlenen programda sabah namazında vatandaşlar ilçede bir araya geldi. Saat 06.25 sularında ilçe meydanında yapılması planlanan program, havanın bulutlu olması nedeniyle gerçekleşmedi. Türkiye’nin farklı illerinden yüzlerce kişi Tillo’da buluştu. Programda İbrahim Hakkı Hazretlerinin hayatı ve hadiseyi anlatan belgesel izlenerek, Kur’an-ı Kerim okundu ve ilahiler seslendirildi.
Manevi duygular yaşadığını belirten Semanur Aktaş; "Üniversite okuyorum. Bu etkinliği izlemek için geldik. Çok güzel bir atmosfer. Herkese tavsiye ediyorum. Herkes gelsin’’ dedi.
Işık hadisesini görmek için İstanbul’dan geldiğini belirten Mahsun Aydın; "İstanbul’da oturuyorum. Bu hadiseyi görmek için eşim ve kızımla beraber buraya geldik. Kadınlar, erkekler, çocuklar, gençler herkes gelmiş. Her sene 21 Mart ve 23 Eylülde olması çok güzel. Bunun bütün Türkiye halkının gelip görmesi gerekir. Büyük İslam alimlerinin nasıl yetiştiğini ve Allah’ın yardımıyla nelere muktedir olduklarını gelip görmeleri elzemdir ve şarttır’’ şeklinde konuştu.
Etkinliğe 22. dönem TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Siirt’li ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar katıldı.

Yaşam Haberleri

Yüksekova’da şimşekler geceyi gündüze çevirdi
Bozdoğan’da yanan ormanlık alanda incelemelerde bulunuldu
Çiğli Belediyesinde çözümsüzlük ve çalışan krizi: Çöpler sokakta kaldı
Mahalle sakinleri istedi, Şehit Ahmet Belen Parkı yenilendi
Elbistan Otogarı yenilenen yüzüyle Kasım’da hizmete sunulacak
Giresun’da sellerin yıktığı köprüler yeniden inşa ediliyor
Kadınlar, Başkonuş Yaylası’nda doğayla buluştu
Selde sürüklenen konteynerden son anda kurtuldu
İshak kuşu doğaya bırakıldı
Manisa’nın fosil ormanı tabiat anıtı olarak tescillendi