Semt pazarı içerisindeki yol çöktü: 2 metre derinliğinde çukur oluştu

Eskişehir’de 3 hafta önce toprakla kapatılan yol, semt pazarı kurulduğu esnada çökerken, yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukur oluştu.Göçük, Büyükdere Mahallesi Millet Caddesi üzerinde kurulan semt pazarı üzerinde meydana geldi. Görgü...

Eskişehir’de 3 hafta önce toprakla kapatılan yol, semt pazarı kurulduğu esnada çökerken, yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukur oluştu.
Göçük, Büyükdere Mahallesi Millet Caddesi üzerinde kurulan semt pazarı üzerinde meydana geldi. Görgü şahitlerinin iddiasına göre sabah saatlerinde pazar kuran esnaf, yol üzerinde çöküntü meydana geldiğini fark etti. Alt yapı çalışması sonrası toprakla kapatılan yol, sağanak yağmurun da etkisiyle yumuşadığı ve çöküntünün bu sebeple büyüdüğü tahmin edildi. Yaklaşık 1 buçuk- 2 metre derinliğindeki çukur görenleri hayrete düşürdü. Şans eseri vatandaş yoğunluğunun olmadığı saatte meydana gelen çöküntü, facianın ucuz atlatılmasına neden oldu. Olay yerine gelen Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) oluşan büyük çukura bir kamyon toprak dökerek çukuru kapattı.

“Asfalt atılmak için yolun çökmesini bekliyorlarmış”
Pazar esnafı olan Necmettin Sözbilir, "Yağmur yağarken benim tezgâhımın önünde yavaş yavaş çökmeye başladı. O sırada daha pazar başlamamıştı ve kimse oradan geçmiyordu. Yaklaşık derinliği 1 buçuk metre kadar. Yağmurdan oldu diye düşünüyorum" dedi.
Pazardaki başka bir esnaf ise "Yolun altı boşmuş, çakıl dökmüşler. Çalışma yapıldı, yol toprak ile kapanmıştı. Üç haftadır yol böyle. Asfalt atılmak için yolun çökmesini bekliyorlarmış. Çökmeden, oturmadan asfalt atılmıyormuş. Allah’tan kalabalık değildi, pazar daha yeni kuruluyordu. Daha önce böyle bir şey olmamıştı" ifadelerine yer verdi.

Yaşam Haberleri

Başkan Şerifoğulları, saha incelemelerini sürdürüyor
Alt yapı hatlarında temizlik: Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarında araç lastiği, beton parçaları çıktı
SASKİ, kuvvetli sağanak yağışa karşı teyakkuza geçti
Karabük’te sağanak ve sis etkili oluyor
Valilik uyardı: Kars ve çevresinde fırtına bekleniyor
Sinop’ta su içen sincap kameralara yakalandı
Uzunköprü’de minik öğrenciler çevre temizliği yaptı
Akkent Mahallesi’ne kapalı pazaryeri kazandırılıyor
Flamingolardan İznik Gölü’nde görsel şölen
Kastamonu için şiddetli yağış uyarısı