SCÜ’nün yeni hastanesi 2025’te tamamlanacak

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, inşaatı devam eden yeni üniversite hastanenin 2025 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.Son yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sivas Cumhuriyet Ü...

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, inşaatı devam eden yeni üniversite hastanenin 2025 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Son yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Sivas’ta görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. SCÜ Mihmandar Uygulama Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Rektör Şengönül, liyakatli bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini belirtti.

“İç Anadolu Bölgesi’nde bir sağlık üssü olmasını istiyoruz”

Kampüs içerisinde inşaatı devam eden 1071 yatak kapasiteli yeni hastane ile ilgili bilgeler veren Prof. Dr. Ahmet Şengönül, “Aldığımız ilk bilgilere göre 2025 yılının sonlarına doğru tamamlanmasını hedefliyoruz. Daha sonrasında ise taşınma işlemleri ile halkımıza bir an önce hizmet vermeye çalışacağız. Bu konu üzerinde hassas olarak duruyoruz. Burada sadece hastanemizin yeniliği önemli olmakla birlikte, hastanemizin alet, edevat ve tüm ekipmanlarının en kalitelisini temin ettik. Bu hastanenin İç Anadolu Bölgesi’nde bir sağlık üssü olmasını istiyoruz. Bu hedefimizi Sağlık Bakanımıza ilettik. Hastane binası toplam 191 bin metrekare alana inşa edildi. İnşaatın yüzde 70’lik kısmı tamamlanmış bulunuyor. Geri kalan kısmı için de ödeneklerin alındığını öğrendik. İnşallah 2025’in ortalarında veya sonlarına doğru inşaatın bitmesi hedefleniyor” şeklinde konuştu.

Sağlık Haberleri

SANKO Üniversitesi Hastanesi Uzm. Diyetisyeni Demirkıran: “Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için en önemli etmendir”
Yerel yönetimler arasında bir ilk: Temiz Petek Projesi
Başhekim Ergenç, yeni atanan acil uzmanları ve pratisyen hekimlerle bir araya geldi
Dr. Ağırtaş: "Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır"
Kahramankazan Belediyesinden okul kantinlerine denetim
Söke’de kalp sağlığına dikkat çekildi
Uzm. Dr. Alperen Halil Hayla göreve başladı
ABB’den “Dünya Akciğer Günü” etkinliği
Yunusemre’de Alzheimer Merkezi kuruluyor
Viral hastalıklarla ‘el hijyeniyle’ mücadele