Sayın Sami Er'e: Siz Malatya'ya Fazla mısınız ?

6 Şubat depremleri, Malatya'yı derinden sarstı, binlerce insanımızı kaybettik, on binlercesi evsiz kaldı.

6 Şubat depremleri, Malatya'yı derinden sarstı, binlerce insanımızı kaybettik, on binlercesi evsiz kaldı. Bu acılı dönemde, yaraları sarmak, şehrimizi ayağa kaldırmak yerine, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, kaygı verici iddialarla gündeme geliyor olması kabul edilemez.
Sayın Başkan, Malatya halkı adına soruyoruz:

  • 1.    Liyakat Nerede? Deprem sonrası, deneyimli ve liyakatli personel görevden alınarak, yerlerine yetersiz kişilerin getirildiği iddiaları doğru mudur? Bu zor dönemde, ehliyet ve liyakati hiçe sayarak, nasıl bir "insan kaynakları" politikası izliyorsunuz?
  • 2.    "Bankamatik Fareleri" Kim? Çalışmadan maaş alan, halk arasında "bankamatik fareleri " olarak bilinen kişilerle ilgili neden açıklama yapılmıyor? Bu kişilerin basın mensubu olması, soruşturma başlatılmasını mı engelliyor? Yoksa "sus payı" olarak mı belediye kaynaklarından besleniyorlar? Malatya halkı bu konuda şeffaflık ve adalet bekliyor!
  • 3.    Festivale Değil, Konteynırlara İhtiyaç Var! Depremin yaraları sarılmamış, vatandaşlarımız çadırlarda ve konteynerlerde yaşamaya çalışırken, Kayısı Festivali'ne milyonlarca lira harcamak hangi akla hizmettir? Önceliğiniz gösterişli etkinlikler mi, yoksa depremzedelerin acil ihtiyaçları mı?

Sayın Er, bu sorular Malatya halkının sesidir! Kulaklarınızı bu sese tıkamayın! Hesap verme ve şeffaflık zorunluluğunuzu hatırlatıyor, acilen tatmin edici açıklamalar yapmanızı bekliyoruz.

Güncel Haberleri

16 yıl yanında çalıştığı kuyumcudan milyonluk vurgun yaptı
Lise arkadaşları 50 yıl sonra buluştu
Ölmeztoprak Malatya’yı karış karış geziyor
Tartıştığı kadını vurup, intihara kalkıştı
Malatya’da korkutan müştemilat yangını
Kadim merkezler projesi gerçeğe dönüşüyor
Tekstil fabrikasında yangın paniği
Malatya’daki silahlı çatışmaya: 1 tutuklama
Malatya’da, otoskopi kursu düzenlendi
Sivil polis aracının karıştığı kazada 1’i polis 4 kişi yaralandı