Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’nden ’Kadına Şiddet Kader Değildir’ programı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’de idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla “Kadına Şiddet Kader Değildir” başlıklı sosyal farkındalık programı düzenlendi.Okulda düzenlenen programda kadına yönelik ş...

Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’de idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla “Kadına Şiddet Kader Değildir” başlıklı sosyal farkındalık programı düzenlendi.
Okulda düzenlenen programda kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekilerek, hayatını kaybeden kadınlar, konuşmalar ve şiirlerle anıldı. Duygusal anların yaşandığı programda, şiddete maruz kalan kadınların yaşadığı zorlukların son bulması, kadınların daha güvenli bir hayat sürmesi için gerekli adımların atılması gerektiğinin altı çizildi. Şiddet uygulayanların ise yasalar önünde en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği belirtildi. Okul idaresi, toplumun her kesiminde bu tür şiddet olaylarına karşı ortak bir bilinç oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Programın sonunda öğrencilere ve kadın öğretmenlere çiçek takdim edildi.

Asayiş Haberleri

Komşusunu keserle öldüren sanığın cezası değişmedi
Kediyi 5. kattan aşağı iterek yaralanmasına neden olduğu iddia edilen sınıf gözetmenine 3 yıla kadar hapis talebi
Yalvaç’ta iki otomobil çarpıştı, 1 yaralı
Rus turistler kayalık alanda mahsur kaldı
Yağma şüphelilerine 13 yıl 4 ’er ay hapis
Uygulamada sahte kimlik kartları ve 50 bin Euroyla yakalanmıştı: 3 kişi daha gözaltına alındı
Tırın çarptığı kadın hayatını kaybetti
Havuza düşen keçileri itfaiye kurtardı
Kastamonu’da binlerce doldurulmuş makaran ele geçirildi
Marmaris’te zabıtadan nargile ve tütün denetimi