SANKO Üniversitesi’nde “Kentler ve Tıp Tarihi: Gaziantep Sağlık Tarihi” sempozyumu düzenlenecek

Türk Tıp Tarihi Kurumu’nun “Kentler ve Tıp Tarihi” başlıklı sempozyum serisinin ilki SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Tıp Tarihi Kurumu iş birliği ile Gaziantep’te SANKO Üniversitesi ev sahipliğinde 6-7 Eylül 2024 tarihlerinde gerçe...

Türk Tıp Tarihi Kurumu’nun “Kentler ve Tıp Tarihi” başlıklı sempozyum serisinin ilki SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Tıp Tarihi Kurumu iş birliği ile Gaziantep’te SANKO Üniversitesi ev sahipliğinde 6-7 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Sempozyumun başkanlığını SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ile Gaziantep Kent Konseyi Onursal Başkanı Op. Dr. Samet Bayrak, onursal başkanlığını ise SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülten Dinç üstlendi.
Üç oturumdan oluşacak sempozyumun ilk oturumunda “Cumhuriyet Öncesi Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler”, ikinci oturumunda “Cumhuriyet Sonrası Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler” konularına ilişkin alanında uzman akademisyenler sunum yapacak.
Öğleden sonraki üçüncü oturumda ise Gaziantep’ten yetişmiş, Gaziantep sağlığı ve kültürüne katkılarda bulunmuş, hayatını kaybeden 12 hekimi anma konuşmaları yapılacak.
SANKO Üniversitesi Hastanesi B Blok R Katı Anadolu Toplantı Salonu’nda 6 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek sempozyum süresince Op. Dr. Samet Bayrak’ın “Antep Harbinde Sağlık Hizmetleri” konulu fotoğraf sergisi de yer alacak. 7 Eylül 2024 tarihinde ise konuk akademisyenler için sosyal program gerçekleştirilecektir.

Sağlık Haberleri

Uzmanlar uyardı: “Covid-19 organlarımızı etkilemiş olabilir”
Alzheimer hastaları ve yakınlarına destek verecek
Medıcal Poınt’te “İlk Yardım Eğitimi ile Toplumsal Farkındalık” eğitimi
50 yaş üstüne yılda 1 kez prostat muayenesi tavsiyesi
Ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri lenfoma olabilir
Parkinson’un Levodopa Karbidopa İntestinal Jel tedavi yönteminden başarılı sonuçlar elde edildi
Prostat büyümesini erken fark etmek yaşam kalitesini artırır
Uzmanlar velileri uyarıyor: "Sağlıksız beslenme diş çürümelerine neden olabiliyor"
Muğla’da 50 hastaya "Epilepsi Pili"
Uzmanından ebeveynlere uyarı: “Çocukların yanında haber izlemeyin”