Rusya Dışişleri Bakanlığına "benzeri görülmemiş" siber saldırı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ülkede düzenlenen BRICS zirvesi sırasında Dışişleri Bakanlığının 'benzeri görülmemiş bir siber saldırıya' maruz kaldığını açıkladı.Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Ka...

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ülkede düzenlenen BRICS zirvesi sırasında Dışişleri Bakanlığının "benzeri görülmemiş bir siber saldırıya" maruz kaldığını açıkladı.
Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da gerçekleştirilen BRICS Liderler Zirvesi sırasında Rusya Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesine siber saldırı düzenlendi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova haftalık basın toplantısına geç başladı. Zaharova düzenlediği basın toplantısında, "Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesine yurt dışından geniş çaplı siber saldırı başlatıldı. Saldırılar hala devam ediyor ve bu saldırılar bertaraf ediliyor. Saldırıların giderek arttığını görüyoruz. Web sitemize yapılan saldırı eşi benzeri görülmemiş bir boyuta ulaştı. Bunun için resmi web sitemize basın toplantısının görüntülerini yük olmaması için yüklememeye karar verdik ve basın toplantısını ertelemek zorunda kaldık. Bakanlığın teknik uzmanları, yetkili makamlar ve erişim sağlayıcıları ile birlikte birkaç saattir bu saldırıları püskürtmek için çalışıyor" ifadelerini kullandı. Zaharova, duyuru ve basın toplantılarını sosyal medya hesaplarından yayınlanmaya devam edeceğini söyledi.

Siyaset Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ankara’daki terör saldırısını kınadı
Milli Savunma Bakanı Güler: "En son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vietnam Başbakanı Pham ile bir araya geldi
BM, Ankara’daki terör saldırısını kınadı
6 kişinin işine son verilen Büyükkarıştıran Belediyesi önünde eylem
TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında gasp edilen ticari taksi şoförünün arkadaşı İHA’ya konuştu
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye mesajı
Pakistan’dan Türkiye’ye taziye mesajı
Bakan Fidan: “İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz”
Noterlik kanun teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi