Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Filistinli yetkililerle görüştü

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Devlet Başkanlığı Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Filistin ve Hamas yetkilileri ile bölgedeki durumu görüştü.Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Devlet Başkanlığı Ort...

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Devlet Başkanlığı Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Filistin ve Hamas yetkilileri ile bölgedeki durumu görüştü.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Devlet Başkanlığı Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi üyeleri ile Filistin Demokratik Birliği Genel Sekreteri Salih Rafet, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi temsilcisi Mahir Tahir ve Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk ile görüşmeler gerçekleştirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmelerde Gazze Şeridi’ndeki askeri ve insani duruma odaklanılarak, Filistin ve İsrail arasındaki çatışmayla ilgili konuların ele alındığı belirtildi. Rusya’nın gerçekleştirilen görüşmelerde çatışmaların sona ermesi ve rehinelerin serbest bırakılması gibi insani sorunların acil çözümüne ilişkin ilkeli tutumunu yinelediği ifade edildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre diplomatlar, Filistin ulusal birliğinin, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan, İsrail ile yan yana barış ve güvenlik içinde yaşayan egemen bir Filistin devletinin kurulmasını amaçlayan siyasi platform temelindeki FKÖ çerçevesinde yeniden tesis edilmesinin önemi vurguladı.

Siyaset Haberleri

İBB Başkanı İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti
Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın sosyal medya paylaşımına ilişkin açıklama
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Demir-çelik üretimimiz 16,4 milyon tondan, 33,7 milyon tona çıktı"
Adalet Bakanı Tunç: "Darbecilerin yaptığı bir anayasayla yol yürümek Türkiye’ye yakışmaz"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Isparta’da
Bakan Yumaklı: "2025 için biyoteknik mücadele desteğini artırdık”
İBB Başkanı İmamoğlu: “Bu büyük millet kalbinde yer açtığını, iktidarın tertibiyle, tehdidiyle ve korkusuyla terk etmez”
İngiltere Dış İstihbarat Servisi Başkanı Moore: “İran’ın (İsrail’e) misilleme yapmayı deneyeceğinden şüpheleniyorum”
Bakan Bayraktar: "Şırnak’ta, Kato’da, petrol arayabiliyor üretebiliyorsak bunun başında elbette ki terörle mücadelede elde edilen başarılar var"
CIA Başkanı Burns: “Ateşkes için hem İsrail’in hem de Hamas’ın bazı tavizler vermesi gerekiyor"