Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Uşakov: “Putin ve Erdoğan, yapılacak görüşmede de hassas ve önemli konulara değinecek”

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Astana’da görüşme gerçekleştireceğini söyleyerek, “Putin ve Erdoğan, yapılacak görüşmede de hassas ve önemli konulara...

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Astana’da görüşme gerçekleştireceğini söyleyerek, “Putin ve Erdoğan, yapılacak görüşmede de hassas ve önemli konulara değinecek” dedi.
Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde görüşme gerçekleştireceğini doğruladı. Liderlerin görüşmesinde hassas ve kritik konuları ele alacağını belirten Uşakov, "Uzun zamandır Türkiye’ye bir ziyaret planlıyorduk. Liderlerin bu konuyu da ele alacaklarını düşünüyorum. Ayrıca Türkiye’nin konumu da dikkate alındığında özellikle bölgesel anlamda çok büyük rol oynayan bu tür ülkelerin liderleri arasında görüş alışverişinde bulunulabilecek pek çok konu olduğunu biliyoruz. Türk tarafı ile sürekli diyalog halinde olduğumuzu da belirtmek isterim. Kısa bir süre önce, biliyorsunuz, Sayın Devlet Başkanımız, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı kabul etti. Erdoğan’la yapılacak görüşmede de hassas konular da dahil olmak üzere tüm önemli konulara değinilecektir. Elbette her şeyi görüşmeyeceğiz ama muhtemelen ana konuları görüşme fırsatımız olacak” dedi.

Siyaset Haberleri

Ankara Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı
Bakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Lammy ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Esed adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz, davetimizi yapacağız"
Diyarbakır’da DEM’li belediyeden Et ve Süt Kurumu’na tahsis edilen mağazaya kapatma girişimi
Bakan Kurum: “Amacımız yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini gerçekleştirmek olacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Beşar Esed şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bozkurt işaretini yapan Merih’e verilen bu ceza, Merih’in şahsına değildir. Aslında Türkiye’nin millet olarak yapısına dönük verilmiş olan bir cezadır."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Tüm olumsuzluklara rağmen A Milli Futbol Takımımız Hollanda gibi bir futbol ekolüne adeta kök söktürdü. En az galip gelmiş kadar stattan başımız dik ayrıldık."
Başkan Sandıkçı: “Çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz”
Tarihi Meram Çay Bahçesi açıldı