Roket yarışmasına Bartın damgası

Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri, kendi ürettiği roketleri, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamındaki Roket Yarışması’nda gökyüzü ile buluşturarak 824 takım arasından finale kaldı.Türkiye Teknoloji Takımı Vakf...

Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri, kendi ürettiği roketleri, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamındaki Roket Yarışması’nda gökyüzü ile buluşturarak 824 takım arasından finale kaldı.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen TEKNOFEST heyecanı devam ediyor. ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ yolculuğunda yer aldığı festivalde Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri elde ettiği başarı ile gururlandırdı.

Havacılık ve uzay sanayiinin geleceği emin ellerde
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2024 kapsamında ROKETSAN tarafından düzenlenen Roket Yarışmaları Aksaray Hisar Atış Alanı’nda gerçekleştirildi. BARÜ Havacılık ve Uzay Kulübü öğrencilerinin oluşturduğu Space Camel Roket Takımı rekor başvurunun olduğu yarışmalarda 824 takım arasından finale kaldı. Orta İrtifa Kategorisi’nde kendi ürettikleri roketi ateşleyen öğrenciler 8 bin feet yükseklikte roket bileşenlerini paraşütle yere sağlam bir şekilde indirerek kurtarmayı başardı.

"TEKNOFEST’te kazanan Türkiye oluyor”
Aksaray Hisar’da 9 Eylül’de başlayan Roket Yarışmalarında BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Lise Kategorisi ile Orta İrtifa, Yüksek İrtifa ve Zorlu Görev kategorilerinde yarışmaların düzenlendiği ROKETSAN Atış Alanında roketler geri sayımla uçuruldu. TEKNOFEST sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan yarışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Uzun, “Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST ile binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmek için sahaya çıkıyor. Gençlerimiz hayallerini TEKNOFEST’te gerçeğe dönüştürüyor. Kaybedenin olmadığı bu yarışmalarda kazanan Türkiye oluyor” dedi.

“Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda bir destan yazılıyor”
TEKNOFEST ile ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sloganıyla yanan meşalenin en yükseğe taşındığını da kaydeden Rektör Uzun, “Gençlerimiz çeşitli disiplin ve kategorilerde ter döküyor, eğleniyor, öğreniyor ve geleceğimiz için umut veriyor. Bilim ve teknoloji tutkunu öğrencilerimizle birlikte her sene daha güçlü katıldığımız TEKNOFEST’te bizler de bu heyecanı yaşıyoruz. BARÜ olarak Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda başta öğrencilerimiz olmak üzere her bir bileşenimizle gurur duyuyoruz. Bu düşüncelerle daha güçlü bir Türkiye ve daha iyi bir Dünya hedefiyle bizleri yüreklendiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Her zaman yanımızda olarak bizlere destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır başta olmak üzere daha iyiye ulaşma noktasında bizleri yüreklendiren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a teşekkürü bir borç bilirim. Gençlerimize olan inançlarını dile getirerek bu yönde bizleri teşvik eden ROKETSAN Genel Müdürümüz Sayın Murat İkinci ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Sayın Alper Güzel’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Türkiye’nin bilim ve teknoloji serüveninde başrol oynayan T3 Vakfı’na ve gençlerimize rol model olarak milli teknolojilerin geliştirilmesi noktasında teşvik eden T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Selçuk Bayraktar’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı başvuruları devam ediyor”
BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı başvuruların devam ettiğini de hatırlatan Rektör Uzun, “Üniversitemizin ihtisaslaşma alanı olan ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konusu başta olmak üzere ülkemizin gelişimine değer katacak projeleri beklemekteyiz. İnanıyorum ki gerçekleştirilecek etkinliğimizle birlikte sunulan projelerle ilgili sektör temsilcilerinin de dikkatini çekecek ve projelerin yüksek katma değerli ürünlere dönüşümü gerçekleştirilebilecek. 07-08 Kasım 2024 tarihlerinde BARÜ Kutlubey Yerleşkesi’nde yapılacak organizasyon için 11 Ekim 2024 tarihine kadar projepazari.bartin.edu.tr adresinden başvurular alınmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Space Camel Roket Takımı
BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Şuheda Kaltakkıran’ın danışmanlığındaki Space Camel Roket Takımı’nda; Takım Kaptanı Yaren Yerlikaya ile birlikte Kaptan Yardımcısı Faruk Oral ve Selim Doğukan Yolcu; Aviyonik Sistem Ekip Lideri İsmet Arslan, Haberleşme Sorumlusu Taha Şahin, Mekanik Sistem Bölümünden Ramazan Kaptan ve Ahmet Jumamuradov, Kurtarma Sorumlusu Melisa Yavuz, Tasarım Sorumlusu Yunus Emre Şan, Yazılımcı Muhammed Bozan ve Merve Nur Kızıl ile Sosyal Medya Sorumlusu Emirhan Can yer alıyor.

Teknoloji Haberleri

SBTÜ’den çağ atlatacak buluş
Geliştirdikleri robotla yarışmaya katılacaklar
Bu da ‘Dijital Vatan’
Bilişimin kalbi bir kez daha Antalya’da atacak
Türkiye’nin dayanıklılık sertifikasına sahip ilk bilgisayarı satışa çıktı
Hamsi atıklarıyla gül yetiştirildi: Hamsi gülü
Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümü
Dünya Robot Olimpiyatları başlıyor
Japonya’da Epsilon S roketinin motoru test sırasında patladı
Bayraktar TB3 SİHA, TCG Anadolu’ya iki kez daha başarıyla iniş kalkış gerçekleştirdi