Rektör Alma ve 6 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve üniversiteli personeli 6 akademisyen, dünyanın en etkili bilim insanları listesine girdi.Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle...

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve üniversiteli personeli 6 akademisyen, dünyanın en etkili bilim insanları listesine girdi.
Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayımlandı. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, yapılan iktibas sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanıldı. Listede; “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki farklı kategori yer aldı. Listede, en çok iktibas yapılan ve belirlenen 22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalı arasından Dünya’da %2’lik dilime giren bilim insanları yer aldı. Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve 6 bilim insanı yer aldı.

Eğitim Haberleri

Başiskele’de değerler ve temel İslami ilimler eğitimi başlıyor
Van’da miniklere dini değerler ve anaokulu eğitimi bir arada veriliyor
Uşak Üniversitesinden 5 isim ’Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girdi
Elazığ’da ’beyaz kod’ tatbikatı gerçekleştirildi
DTO personeline işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verdi
ALKÜ’den 3 bilim insanı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde
Akdeniz Üniversitesi’nden 23 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesinde
İşte okul müdürünün kapı kırma gerekçesi
Turgutlu Belediyesi yeni dönem kültür kursları kayıtları başlıyor
Bayraklı’da ücretsiz kültür-sanat kursları başlıyor