Pekmez ve kuru üzüm soğuktan koruyor

Soğuk hava şartlarında vücut direncini arttırmak ve rüzgar etkisinden korunmak için Kırşehir’de, aktarlar üzüm ve pekmez ikilisini öneriyor.Tarihi Uzun Çarşıda aktarlık yapan Ünsal Gümüş, üzüm ve pekmez tüketiminin soğuk havalarda vücu...

Soğuk hava şartlarında vücut direncini arttırmak ve rüzgar etkisinden korunmak için Kırşehir’de, aktarlar üzüm ve pekmez ikilisini öneriyor.
Tarihi Uzun Çarşıda aktarlık yapan Ünsal Gümüş, üzüm ve pekmez tüketiminin soğuk havalarda vücut sıcaklığını korumada en önemli iki etken olduğunu söyledi. Gümüş, "Soğuk havalarda vücudun ısısını yüksek tutan iki önemli etken maddesi pekmez ve üzümdür. İnsanlar, ilk tüketimlerinde vücudum ısınsın ve hastalıklarım geçsin istiyorlar fakat bu mümkün değil" dedi.
Sürekli kullanımla fayda sağlanabileceğini aktaran Gümüş, "Vücut ısısı kadar vücutta oluşan mikropları da pekmez ve üzüm kırıcı etkiye sahiptir. Anadolu’da insanların en büyük problemi yağış beklenen oranda olmadığından ayaz olması. Bu nedenle de vücut ısısının artması için üzüm ve pekmez ikilisine ihtiyaç vardır. Şu anda bu iki ürün en çok satanlar arasında" diye konuştu.
Pekmez ve üzüm almak için aktarların yolunu tutan vatandaşlar ise faydalarını bildiklerini ve kış mevsimi öncesinde de fayda görmek için aktarların yolunu tuttuklarını belirtti.

Pekmez ve kuru üzüm soğuktan koruyor

Yerel Haberleri

Zonguldak’ta karaya oturan yük gemisi ekiplerin çalışmalarının ardından limana yüzdürüldü
BEUN “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” ünvanına sahip oldu
Çaycuma’da oto galericiler sitesi projesi için önemli toplantı
Bitlis Eren Üniversitesi’nde ‘Tarımın geleceği çalıştayı’ düzenlendi
7 yıldır evden çıkmayan 91 yaşındaki vatandaş, aynı yaştaki çocukluk arkadaşı ile buluştu
Sadettin Cangül son yolculuğuna uğurlandı
Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’dan ESOGÜ’ye ziyaret
Vali Aksoy’dan Ankara’daki saldırıyla ilgili taziye mesajı
Sosyal market günde 70 kişiye destek sağliyor
2024 Yılı 3. dönem 4. il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi