Özel Ortadoğu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Derinöz: “Dijital Bağımlı Olma Hayatı Iskalama’ mottosuyla bir farkındalık çalışması başlattık”

Özel Ortadoğu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Derinöz, “Dijital Bağımlı Olma Hayatı Iskalama’ mottosuyla bir farkındalık çalışması başlattık. Bu kapsamda hastanemizin hastane çalışanları her gün düzenli olarak 10 dakika kitap okuyor” dedi.

Özel Ortadoğu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Derinöz, “Dijital Bağımlı Olma Hayatı Iskalama’ mottosuyla bir farkındalık çalışması başlattık. Bu kapsamda hastanemizin hastane çalışanları her gün düzenli olarak 10 dakika kitap okuyor” dedi.
Özel Ortadoğu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Deringöz, dijital bağımlılığın önüne geçilebilmesi adına hastane olarak yaptıkları çalışmalara değindiği bir basın açıklamasında bulundu. Deringöz, hastane çalışanları olarak her gün düzenli olarak 10 dakika kitap okuduğunu belirtti.
Deringöz, hayatın her alanında vazgeçilmez kolaylıklar sağlayan dijital ve teknolojik gelişmeler inbir yandan da bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini dile getirerek, “Yapılan araştırmalar telefon, internet ve sosyal medyada kullanımının bağımlılık düzeyine ulaştığını ortaya koyuyor. Japonya başta olmak üzere bazı Uzakdoğu ülkelerinde dijital bağımlılık tedavi merkezleri açıldığını medyaya yansımalarından okuyoruz. Dünya Sağlık Örgütü de dijital bağımlılığı madde bağımlılığı gibi hastalık kategorisine aldı. Bilgisayar başında geçirilen uzun sürelerle birlikte hareketsiz yaşam, fastfood beslenme, obezite, ruh sağlığı bozulması, görme bozukluklarının yanı sıra özellikle çocukları asosyal hale getirdiğini gösteriyor. Bilimsel verilere göre dünyada 210 milyon kişi internet ve sosyal medya bağımlılığından muzdarip olduğunu gösteriyor. Türkiye’de ise 12- 18 yaş grubu gençlerin yüzde 3,6’sı internet ve teknoloji bağımlısı, yüzde 21,8’i ise bağımlılık sınırında yer alıyor” ifadelerini kullandı.
"Dijital Bağımlılığa dikkat çekmek için ‘ Dijital Bağımlı Olma Hayatı Iskalama’ mottosuyla bir farkındalık çalışması başlattık”
Deringöz, hastane olarak Dijital Bağımlılığa dikkat çekmek için çalışmalar başlattıklarını ifade ederek, “Dijital Bağımlı Olma Hayatı Iskalama’ mottosuyla bir farkındalık çalışması başlattık. Bu kapsamda hastanemizin tüm birimlerinde görev yapan hekiminden, hemşiresine temizlik personelinde güvenlik görevlisine hastane çalışanları her gün düzenli olarak 10 dakika kitap okuyor. Hastaneye gelen hasta ve yakınları için kafeterya, dinlenme alanlarına kitaplıklar yapılıyor. Amacımız bu konuda toplumun her kesiminde bu farkındalığı oluşturabilmek. Hastane olarak, başta medya ve kamu kurumları olmak üzere sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları, sendikalar ve özel sektör temsilcileriyle bu kampanyayı daha ileriye taşımak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Haberleri

Bahçesaray’da hamile kadın, ambulans helikopterle Van’a sevk edildi
Menisküs ve çapraz bağ ameliyatında kesilen sinir hayatını kararttı
Kaşıkçı, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’ne atandı
81 yaşındaki adamın organları başkalarına umut oldu
“Kadınların korkulu rüyası ‘idrar kaçırma’ sorunu çözümsüz değil”
Baş ağrısı deyip geçmeyin: Kırmızı bayraklı uyarılara dikkat
Tavşanlı’da baba oğul kan bağışladı
Denizli’de geçen yıl 188 bin kişiye kanser taraması yapıldı
Yenidoğan gelişiminde gizli risk: B12 eksikliği
İstanbul İl Sağlık Müdürü Güner’den "Yenidoğan Çetesi" açıklaması: "Usulsüzlüğe meyledenin peşindeyiz"