Ordu’da "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans

Ordu’nun Ünye ilçesinde Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri amacıyla Ünye Müftülüğü öncülüğünde ’’Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’’ konulu program gerçekleştirildi.Ünye İlçe Müftülüğü konferans salonunda düz...

Ordu’nun Ünye ilçesinde Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri amacıyla Ünye Müftülüğü öncülüğünde ’’Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’’ konulu program gerçekleştirildi.
Ünye İlçe Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen program, İstiklal Marşı okunması ve Merkez Büyük Cami Müezzini Osman Nuri Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Ünye İlçe Müftü Vekili Metin Kaçmaz, programda yaptığı konuşmada, “Her yıl Mevlid-i Nebi Haftasını coşkuyla kutluyoruz. Müftülüğümüz olarak kamu kurum ve kuruluşlarına haftanın önemine ilişkin ziyaretlerde bulunuyoruz" dedi.
Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Feridun Tekin ise konferansı gerçekleştirerek, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) çocuk, genç, yaşlı, hasta ve engelliler başta olmak üzere toplumun çeşitli fertlerine ne şekilde bir yaklaşım ve faaliyet içerisinde olduğuna dair uygulamalarından örnekler verdi.
Program sonunda Ünye Kaymakamı Ayhan Işık tarafından Dr. Feridun Tekin’e plaket ve hediye verildi.
Programa Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, Ünye Müftülüğü Şube Müdürü Muhammet Fethullah Peru, merkez ve mahallelerde görev yapan cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Yerel Haberleri

Oltu’da Mevlid-i Nebi ve camiler haftası etkinliği düzenlendi
Bozüyük’te Gaziler Günü’ne özel program düzenlendi
Kan bağışına dikkat çekmek için huzurevinde anahtarlık ördüler
Sivrihisar’ın kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Şahinbey Belediyesi zabıta ekiplerinden kantinlere denetim
Sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklarla ilgili çalışma yapıldı
Jandarmadan tarım işçilerine güvenli trafik eğitimi
Bingöl’de 12 yıl önce şehit edilen polis memurları için mevlit okutuldu
Kopan elektrik teli yürekleri ağza getirdi
Bu camide ibadete engel yok