Numanoluklular ’adak arefeliği’ geleneğinde yine bir araya geldi

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Numanoluk Mahallesi sakinleri, bayramlarda ’adak arefeliği’ geleneğini sürdürüyor.Seyitgazi ilçesine bağlı Numanoluk Mahallesi’ndeki Ada Kışlaları Mahalle Konağı Meydanı’nda Muhtar Nazif Ayık taraf...

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Numanoluk Mahallesi sakinleri, bayramlarda ’adak arefeliği’ geleneğini sürdürüyor.
Seyitgazi ilçesine bağlı Numanoluk Mahallesi’ndeki Ada Kışlaları Mahalle Konağı Meydanı’nda Muhtar Nazif Ayık tarafından organize edilen etkinlikle ’adak arefeliği’ geleneği yaşatıldı. Mahalleli bayram öncesi evlerinden getirdikleri erzakları meydanda açtıkları masanın üzerine koyuyor. Yapılan duanın ardından, Masanın üzerindeki fındık, fıstık, şeker ve benzeri ürünler, daha sonra mahalleliye eşit olarak dağıtılıyor.
Adak arefeliğinin sonraki nesillere bırakmak istedikleri bir gelenek olduğunu belirten Muhtar Nazif Ayık, "Değerli köylülerimizin uzun yıllardır sürdürdüğümüz adak toplama etkinliğimizi gerçekleştirdik. .Her bayram arifesinde yaşlı genç demeden evlerimizden getirdiğimiz fındık, fıstık, şeker gibi ürünleri meydandaki masanın üzerine dağıtarak karıştırıyoruz. Sonrasında eşit bir şekilde paylaşıp güzel bir sohbet eşliğinde dağılıyoruz. Çocuklarımıza bırakacağımız bir adetimiz" ifadelerini kullandı.

Kültür Haberleri

Atiye Güner SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açacak
“Cumhuriyetin İzleri-Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanları ve Mezunları Karma Cumhuriyet Sergisi” açıldı
Serdivan’da Kültür Sanat’ta halı sergisi
Nevşehir’de endemik bitkiler sergilendi
Çameli Halk Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi için geri sayım başladı
Atatürk’ün çocukluk hayatını anlatan ’Mustafa’ isimli filmin galası yapıldı
Fargo, dördüncü sezonuyla TV+’ta ekrana gelecek
Atatürk Baraj Göleti kıyısında 3 bin yıllık kaya yerleşkesi tespit edildi
Geleneksel Kalemişi sanatı Kütahya’da hayat buluyor
Kahramanmaraş’ta 50 yıllık baston ustası kartal başlı bastonlar üretiyor