Nikaragua hükümeti İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu

Nikaragua hükümeti, “faşist ve savaş suçlusu İsrail hükümetinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü acımasız soykırıma' tepki olarak İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu.İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürerken,...

Nikaragua hükümeti, “faşist ve savaş suçlusu İsrail hükümetinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü acımasız soykırıma" tepki olarak İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu.
İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürerken, Tel Aviv yönetimine bir tepki de Orta Amerika ülkesi Nikaragua’dan geldi. Nikaragua hükümetinden yapılan açıklamada, “faşist ve savaş suçlusu İsrail hükümetinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü acımasız soykırıma" tepki olarak İsrail ile diplomatik ilişkilerin kesildiği bildirildi. Orta Doğu’daki gerilimden endişe duyulduğu kaydedilen açıklamada, çatışmaların "Lübnan’a kadar uzandığı ve Suriye, Yemen ve İran’ı da ciddi şekilde tehdit ettiği" vurgulandı.

Kongre karar almıştı
Nikaragua Kongresi dün İran’ın müttefiki olarak bilinen Devlet Başkanı Daniel Ortega yönetimini Gazze saldırılarının 1. yıldönümünde İsrail ile bağlarını kesmeye çağıran bir karar almıştı.

Türkiye Haberleri

BM Genel Sekreteri Guterres’i “istenmeyen kişi” ilan eden İsrail’e 104 ülkeden ortak kınama
İrlanda Başbakanı Harris’ten İsrail’in UNIFIL saldırılarına tepki
Salih Baba Yurt Müdürlüğü’nden anlamlı dünya kız çocukları günü etkinliği
Tercan’da havalar soğudu sobalar satışa çıkarıldı
İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sürüyor: 7 kişi daha hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı
Hizbullah’tan İsrailli sivillere uyarı: “Can güvenliğiniz için askeri birliklerden uzak durun”
İsrail Jabalia mülteci mülteci kampına saldırdı: En az 20 ölü
Erzincan’a 1500 başlık besi çiftliği
Mütareke ve barışın kalbi Mudanya’da attı
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: “Anayasa değişikliğine hiç kimsenin ihtiyacı yoksa işçinin, işsizin, kadının, çocuğun ihtiyacı var"