Niğde Valisi Çelik, yazar kimliği ile öğrencilerle buluştu

Niğde Valisi Cahit Çelik; Okuyucu-Yazar Buluşması etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelerek kaleme aldığı makale ve kitaplar üzerine söyleşi gerçekleştirdi.100. Yıl Halk Kütüphanesi’nde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarih Bölümü...

Niğde Valisi Cahit Çelik; Okuyucu-Yazar Buluşması etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelerek kaleme aldığı makale ve kitaplar üzerine söyleşi gerçekleştirdi.
100. Yıl Halk Kütüphanesi’nde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri ile bir araya gelen Vali Dr. Cahit Çelik; kaleme aldığı ’Tarihi Kaynaklarda Anadolu’nun İlk Kadın Valisi Hüdavent Hatun’ ve ’Osmanlı’nın İlk Demiryolu Projesi -Samandağ Basra Demiryolu’ kitabı üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Görev yaptığı yerlerin tarihine merakı olduğunu ve araştırmalar yaptığını söyleyen Niğde Valisi Dr. Cahit Çelik; “Bugün Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri ile bir araya gedik. Hüdavent Hatun ile ilgili bir söyleşi yaptık. Hüdavent Hatun ile ilgili bir makalem yayınlandı Hazım Tepeyran’la ilgili de makalem bitmek üzere. Öğrencilerle Anadolu’nun ilk kadın Valisi Hüdavent Hatun’la ilgili söyleşimiz oldu. Diğer taraftan daha önce görev yaptığım yerde hem Osmanlı hem de İngiliz arşiv kaynak belgelerini araştırarak yazdığım Osmanlı’nın İlk Demir Yolu Projesi - Samandağ - Basra Demir Yolu Projesi kitabı üzerine konuştuk. Gençler bizim geleceğimiz, onlara bir nebze olsun örnek olabildiysek ufkunu genişletebildiysek ne mutlu bize" dedi.
Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Kültür Ve Turizm İl Müdürü Elif Belkıs Baştürk’ün de eşlik ettiği Okuyucu-Yazar Buluşması Etkinliğinde Vali Dr. Cahit Çelik, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Kültür Haberleri

Vali Turan, Müze ve Kültür evlerindeki tarihi eserleri inceledi
Merkezefendi Belediyesinde Çoksesli Korolar Festivali başlıyor
Gaziantep’te havaların soğumasıyla soba satışları arttı
Ahmet Yeşil Çocuk Resim Yarışmasına başvurular başladı
Avlayan köyünde açık hava sinema gecesi
Diyarbakır’da MÖ. 3400 yıla ait silindirik mühür sergilendi
Gençlik Merkezi’nde karaoke sınıfı açıldı
Kırklareli’nin kültürel mirasını ve tarihini ele alan "Kırklareli Sempozyumu" başladı
Ahilik teşkilatına girmeye hak kazanan çıraklar şedlerini kuşandı
“Dumlupınar Büyük Zafer” adlı 3D animasyon sinema filminin galası Kütahya’da yapılacak