Nemrut Kalderası’nda sonbahar güzelliği

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Kalderası, sonbahar mevsimi ile birlikte altın sarısına dönüştü.Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Nemrut Kalderası’nda sonbahar güzelliği yaşanıyor. Yaz boy...

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Kalderası, sonbahar mevsimi ile birlikte altın sarısına dönüştü.
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Nemrut Kalderası’nda sonbahar güzelliği yaşanıyor. Yaz boyunca ziyaretçilerine doğal güzellikler sunan Nemrut Kalderası, sonbahar mevsimi ile birlikte adeta altın sarısına dönüştü. Kalderada bulunan ağaçların yaprakları tamamen sararırken, seyrine tatminsiz görüntüler ortaya çıktı. Havadan görüntülenen kaldera kartpostallık görüntüler sunuyor.
Van Gölü Havzası’nın batısında, Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasında yer alan ve Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) çerçevesinde ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü, muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakıyor.
Bölgeye has bitki örtüsü, sıcak ve soğuk gölleri, buhar ve buz bacaları ile eşsiz bir güzellik barındıran kaldera, sonbahar mevsimi ile birlikte oluşan renk cümbüşüyle de misafirlerine adeta görsel şölen sunuyor. Sonbahar mevsimiyle birlikte Nemrut Kalderası’nın iç kısımlarına ilerlendiğinde bitki örtüsündeki kızıllık ve altın sarılığı göllerle bütünleşiyor.
Sarı ve kızıl tonların birçok rengini içinde barındıran Nemrut Kalderası, bugünlerde ziyaretçiler için adeta doğal fotoğraf stüdyosuna dönüşmüş durumda.

Nemrut Kalderası’nda sonbahar güzelliğiNemrut Kalderası’nda sonbahar güzelliği

Yaşam Haberleri

Adilcevaz’ın yüksek kesimleri beyaza büründü
Konyaaltı’nda muhtarlara sıfır atık eğitimi
Elazığ’da oltaya 38 kiloluk dev Fırat turnası takıldı
Hayvan gübresiyle yetiştirilen bal kabağı 40 kilogram oldu
Burhaniye’de bakım çalışmaları devam ediyor
Minikler Haliliye Belediyesi ile hem eğleniyor hem öğreniyor
Başkan Özdoğan: “Altyapı ve üstyapı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor”
Osmaniye’de yaralı bulunan yılan kartalı tedavi altına alındı
Samsun’da montlar gardıroplardan çıkıyor
Hayvan otlatırken fosil buldu