MÜSİAD Geleneksel İftar Yemeği

MÜSİAD Geleneksel İftar programında, bilim, siyaset ve iş dünyasında bir bir araya geldi.

MÜSİAD GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI

MÜSİAD Geleneksel İftar programı Mişmişparak Fuar Alanında, Mişmiş Restaurantta gerçekleştirildi. İftar programına Malatya Valisi Doç Dr Ulvi Saran, Malatya Milletvekilleri, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MÜSİAD Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Mehmet Yalçıntaş, İlçe Belde Belediye Başkanları, kurum kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda sanayici ve işadamının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

     MÜSİAD İftar programına konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Saffet Sancaklı katılırken Başkan Namık Şahin de konuşmasında şunları söyledi.

 

     İçerisinde “Bin aydan daha hayırlı olan”  Kadir gecesini barındıran, insanlara doğru yolu gösteren, hidayeti ve hakkı batıldan ayırmayı açıklayan Kur-an'ın indirildiği, başka bir rivayete göre; Cennetin kapılarının açıldığı, Cehennem kapılarının kapanıp, şeytanın zincire vurulduğu, o yardımlaşma ayında, yağmurun yeryüzünü temizlediği gibi, müminleri günah kirlerinden temizleyen Ramazan Ayının tüm insanlığa bereket, sağlık, mutluluk getirmesini diliyor, sizlere hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.           

 

   Muhterem Misafirler;                                                                                       

 

Anadolu girişimciliğinin öncüsü olan; kurulduğu 1990 yılından itibaren, üyeleri ile birlikte yeni ufuklara koşan, hazırladığı yayınlar ve raporlarla Türkiye ekonomisine istihdam ve ihracat başta olmak üzere, üretim ve yatırım gibi çeşitli alanlarda önemli katma değer sağlayan, Ar-ge,Tasarım,İnovasyon ve markalaşmanın önemine dikkat çeken, geleneksel sektörlerde faaliyet gösteren bir yapıdan yenilikçi bir konuma doğru gelişmesine öncülük eden, yapı itibari ile istişare, liyakat, adalet ve dayanışma gibi temel değerler etrafında şekilenen MÜSİAD, Türkiye'nin en dinamik kamu yararına çalışan dernek statüsünde bir iş adamları platformudur.                                                                                                                  

Türkiye genelinde, 5 Ağustos 2010 tarihinde açılan Van şubesi ile birlikte 31 ilde şubesi, 43 farklı ülkede 92 irtibat noktası ile 5200 üyeye sahip olan MÜSİAD, temsil ettiği 15 bin işletmede bir milyon iki yüz bin kişiye istihdam sağlamaktadır. MÜSİAD  üyesi firmalar, yıllık 3 milyar dolar yatırım yapmakta ve ihracata 17 milyar dolar katkı sağlamaktadır.

     2 aylık aralıklarla şubelerde yapılan Genel İdare kurullarında, katılan Bakanlarımıza her vilayetin kendi sorunlarını ve çözüm önerilerini aktarmasına fırsat vererek, önemli çalışmalar yapan MÜSİAD,  saygın ve etkin bir sivil toplum kuruluşudur.  

6-9 Ekim 2010 tarihleri arasında “İslam ülkelerinin kalkınmasında teknolojinin önemi”  teması ile düzenlenecek fuar ve forum 65 ülkeden yaklaşık 3 bin iş adamı, 550 yerli ve yabancı firma ve 150 bin ziyaretçi ile buluşturulması hedeflenmektedir.

MÜSİAD'ın uluslararası iş forumu ise, aynı zamanda başkanlığı Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından yürütülen ve Devlet Planlama Teşkilatınca koordine edilen İslam Konferansı Teşkilatı ekonomik ve ticari işbirliği daimi komitesinin (İSEDAK) resmi iş forumu niteliğindedir.           

Müslüman toplumların ekonomik, sosyal ve siyasi meselelerinin ele alındığı, çözüm yollarının müzakere edildiği platformun 14.kongresi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde ülkemizden ve yurtdışından çok sayıda Devlet Başkanı, bürokrat, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı, akademisyen, iş adamı ve basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Malatya Şubesi olarak; 2011 Şubat ayında gıda ile uğraşan Türkiye'de bütün üyelerin katılımıyla Gıda Sektör Toplantısı gerçekleştirilecek, Dünya markamız kayısı ile ilgili dikiminden soframıza gelene kadarki merhaleler akademisyenler tarafından masaya yatırılacaktır. Bununla ilgili olarak çalışmalar tarafımızdan başlamıştır.

 

MÜSİAD; son olarak “Ekonomide ve Demokraside yükselme zamanı”  başlıklı 2010 ekonomi raporunu hazırlamış, başta sayın Başbakanımız olmak üzere ilgili kuruluşlara takdim etmiştir. Ekonomi raporunda belirtildiği gibi; ekonomide ve demokraside yükselme fırsatı yakalayan Türkiye'nin, daha fazla demokratik bir ortama geçip geçmeyeceğini 12 Eylül'de yapılacak olan Referandum ortaya koyacak ve ülkemizde yeni bir dönemin başlamasına vesile olacaktır. Referandumu bir siyasi parti oylaması haline getirmemek lazımdır.                                                                              

 

Şahsım olarak, darbelerden fiziki ve ekonomik olarak bizzat mağdur olmuş bir kardeşiniz olarak, aşağıdaki nedenlerden dolayı referanduma Evet diyeceğim:               

 

-         Hiçbir inanç, düşünce, fikir, mezhep, ırk, renk, imtiyaz ayrımı yapmadan, devletin en üst yöneticileri ile, dağ başındaki çobanın, bağımsız mahkemeler huzurunda eşit bir şekilde yargılanmasını sağlamak için evet diyeceğim.        

-         Postallı brifinglere katılarak topuk selamı veren sivillerin acizliğinden “Evet”.             

-         Meclisin Anayasa Mahkemesi ve HSYK'a üye seçmesine karşı çıkarak millet iradesini hiçe sayanlardan dolayı “Evet”        

-         Milletin kanını emen cuntacılara yargı yolu açıldığı için “Evet”.                

-         Acıyı yüreklerine gömerek neden TSK'dan atıldığını bilmeyenler için “Evet”   

-         Fişlemenin tarihe karışması için “Evet”.     

-         Esnafın, sanatkarın, tüccarın ve sanayicinin, hükümetin sosyal ve ekonomik politikalarında söz almasına “Evet” diyeceğim.            

 

Barışın,kardeşliğin tesis edildiği akan kanların, çekilen acıların bittiği, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız bir Türkiye özlemiyle sözlerime son verirken, Ramazan ayının insanımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'dan niyaz ediyor saygılarımı sunuyorum.

Ramazan 2015 Haberleri